Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Παζάρια και διεργασίες για τον εγκλωβισμό του λαού εντός των τειχών...

 
Κλιμακώνονται τα παζάρια και οι παρασκηνιακές διεργασίες των αστικών κομμάτων ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τις επόμενες μέρες, πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα, με το οποίο θα καλεί σε υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα.

Οι κινήσεις αυτές για την εξασφάλιση «συναίνεσης» γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από την έκβασή τους, επιχειρούν να εμφανίσουν τη ΝΔ ως δύναμη ευθύνης που εγγυάται τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων προς όφελος της πλουτοκρατίας. 

Στο πλαίσιο του ενδοαστικού καυγά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του θα ενισχύσει τους εκβιασμούς και την κινδυνολογία για την ανάγκη να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ο Σταύρος Δήμας και βουλευτές της ΝΔ διέψευσαν το σενάριο της εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, το οποίο διακινείται τις τελευταίες ώρες στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο Σταύρος Δήμας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι εάν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε πολλοί από αυτούς θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη ψηφοφορία. 

Ανάλογη δήλωση έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

«Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ξένο σώμα, αλλά μέρος του συστήματος.

Εκτός από την τρίτη ψηφοφορία, τα αστικά κόμματα ετοιμάζονται για την περίπτωση των πρόωρων εκλογών, προχωρώντας σε συνεργασίες και κινήσεις που εντάσσονται στις γενικότερες προσπάθειες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο Σπύρος Λυκούδης και η πολιτική κίνηση «Μεταρρυθμιστές» ανακοίνωσαν την ένταξή τους στο Ποτάμι. 

«Σήμερα χτίζεται μια μεγάλη συμμαχία με σκοπό τη διάσωση της χώρας», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, βαφτίζοντας «σωτηρία» τη συνέχιση των σκληρών μέτρων που ματώνουν το λαό.

Αντίστοιχες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν μετά την τρίτη ψηφοφορία, για να επισημοποιήσουν τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση νέου κόμματος μετά την τρίτη ψηφοφορία, προκαλώντας εντάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου