Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Στα νέα αντιλαϊκά σχέδια ο λαός να απαντήσει, με τις δικές του "κόκκινες γραμμές"...

Άρχισε το παζάρι στο Παρίσι για τα νέα μέτρα*


Έως αργά το βράδυ εκτιμάται πως θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις της Τρίτης μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των εκπροσώπων της τρόικας στο Παρίσι και στο επίκεντρο είναι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα με αιχμή το ασφαλιστικό.

Την Τετάρτη θα αρχίσουν στις 8 το πρωί και δεν αποκλείεται να συνεχισθούν αν κριθεί απαραίτητο και την Πέμπτη.


Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης

Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου και από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας», ενώ για το ασφαλιστικό ισχυρίστηκε πως «δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να παίρνουμε επιμέρους μέτρα στο Ασφαλιστικό, χωρίς αναλογιστικές μελέτες και χωρίς να έχουμε την πλήρη ανάπτυξη ενός ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που έχει μία δυναμική».


Σχόλιο του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το ΚΚΕ τόνισε ότι «οι συζητήσεις κυβέρνησης και τρόικας προδιαγράφουν ήδη την "επόμενη μέρα" για το λαό: Νέα αντιλαϊκά μέτρα και ανατροπές στα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως επιβάλλουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και τα "προαπαιτούμενα" της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην οποία ορκίζεται η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Στα νέα αντιλαϊκά σχέδια ο λαός να απαντήσει, με τις δικές του "κόκκινες γραμμές" και με τη μαζική συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη».

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει νέα μέτρα αλλά δεν θέλει να εμφανίζεται η λέξη «μνημόνιο» που έχει συνδεθεί με τη λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. 

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Σοφίας Βούλτεψη στο ραδιοσταθμό «Real FM». Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση απάντησε «όχι (δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο), θα υπάρξει μία συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του αναφέρει πως «η περίφημη Σαμαρική "έξοδος από το μνημόνιο" μετατρέπεται σε νέα μνημονιακή συμφωνία και μέτρα. Πρόκειται για μια άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει διαπραγματευτική ισχύ και ικανότητα.  

Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα συζητούν στο 
Παρίσι κυβέρνηση και τρόικα (ΕΔΩ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου