Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Όσο οι κάλπες πλησιάζουν, οι αμετροέπειες τελειώνουν...

Τέλος στις αμετροέπειες!


Όσο οι κάλπες πλησιάζουν, οι αμετροέπειες -όπως έλεγε και ο Αλέξης Μητρόπουλος- τελειώνουν. 

Μπορεί οι αντιπαραθέσεις στα «τηλεπαράθυρα» να συνεχίζονται σφοδρότατες ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μάχη της ατάκας καλά να κρατεί (ακριβώς για να ενισχύσει την πόλωση μπροστά στις εκλογές), όμως η πραγματικότητα βρίσκεται αλλού.

Μια προσεκτική ακρόαση των συνεντεύξεων των στελεχών 
της Κουμουνδούρου, αποκαλύπτει το εύρος της κοροϊδίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κατά καιρούς να μιλάει για «μεθόδους και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές» (παραπέμποντας στη δικτατορία), για «αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά», την ίδια ώρα όμως που... ο Δ. Παπαδημούλης ζητά συνεννόηση με αυτήν την «αντιδημοκρατική - αυταρχική» κυβέρνηση, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον χρόνο των εκλογών, ακόμα και για το χρέος!

Ακόμα πιο αποκαλυπτική των προθέσεων και της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του τόνισε ότι αν το κόμμα του δεν έχει αυτοδυναμία, τότε ίσως να συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές. 

Λίγο πριν τις εκλογές δηλαδή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι το κόμμα του όχι μόνο υποστέλλει τη σημαία που έχει σηκώσει από το 2010 και έπειτα, το σκίσιμο δηλαδή των μνημονίων, αλλά και θα συνεχίσει ακριβώς την ίδια πολιτική με εκείνη που κατακεραύνωνε σε κάθε ευκαιρία.

Η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, βέβαια, έχει και μια άλλη στόχευση πέρα από το να μειώσει τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα που παίρνει πίσω όλες τις δεσμεύσεις, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση για να έχει καλύτερη διαπραγματευτική θέση. 

Δηλαδή, να συστρατευθούμε όλοι για ένα σκοπό, τη διαπραγμάτευση, η οποία μπορεί να έχει καλύτερα, χειρότερα ή και ίδια αποτελέσματα, με αυτήν της προηγούμενης κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου