Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Τσεκάρουν τις αντοχές μας και προκαλούν...»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στα  χέρια  των  εργατών  η  επιτυχία  της *


Οξύνεται η αντιπαράθεση στους χώρους δουλειάς, αυξάνει η πίεση από εργοδότες, καθώς και νέους και παλιούς κυβερνητικούς - εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Εντείνεται η προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων, συσκέψεις και συνελεύσεις οργάνωσης της απεργίας.

 

Με στόχο ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, να διαμορφωθούν παντού εστίες αντίστασης, πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική, να απορριφθούν οι πολιτικές που καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση, προχωρά η προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 27 Νοέμβρη.


Στα πλαίσια προετοιμασίας, σε μια σειρά χώρους, τα αιτήματα της πανελλαδικής απεργίας δένουν με τα ειδικά του χώρου, όπως στη «Forthnet», που παλεύουν για την υπογραφή της σύμβασής τους, επαναπρόσληψη απολυμένων, την πρόσληψη των ενοικιαζόμενων, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κ.ά. 

Στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση έγινε και απεργιακή. Εδώ, ειδική θέση είχαν τα προβλήματα των γυναικών του κλάδου αλλά και των ανέργων, που καλούνται να συνεχίσουν την πάλη τους μαζί με τους εργάτες. 

Στο Μέταλλο αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί κάθε μέρα που απομένει μέχρι τις 27 Νοέμβρη για την προπαγάνδιση και την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, αλλά και για την εγγραφή νέων μελών στο συνδικάτο, μπροστά στις εκλογές.

Όπως τονίστηκε, «κάθε μάχη χωριστά και όλες μαζί, να αποτελούν συμβολή στην ανασύνταξη του κινήματος, στην καλύτερη λειτουργία του συνδικάτου».

Η πίεση από την εργοδοσία αλλά και η ανοιχτά υπονομευτική δουλειά που κάνουν διάφορες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (παλιού και νέου) οξύνει την αντιπαράθεση. 


Παράλληλα, όμως, εκφράζεται με μεγαλύτερη επιμονή η απόφαση που διακηρύχθηκε  μετά  το  πανελλαδικό  συλλαλητήριο  της  1ης  Νοέμβρη

«Όλοι εμείς που αποφασίσαμε, συμμετείχαμε και οργανώσαμε το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, οι πάνω από 1.000 συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, να πάρουμε μεγάλη ευθύνη. 

Να δυναμώσουμε την παρέμβασή μας, να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς, να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και "θάβει" την απεργία.

Να απαντήσουμε στην ακινησία και την απραξία του, με μαζική συμμετοχή σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς».

Η απόφαση αυτή παίρνει σάρκα και οστά στις συνελεύσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς όπως σημειώνουν τα ταξικά συνδικάτα, η επίθεση από κυβέρνηση και εργοδότες εντείνεται. 


Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην προκήρυξη του ΠΑΜΕ, «η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! 

Τσεκάρουν τις αντοχές μας και προκαλούν. Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση της Υγείας με τον αριθμό των ενσήμων ή των ημερών Ασφάλισης κάθε εργαζόμενου. Δηλαδή, να εξασφαλίζουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και των ανέργων μια γάζα και ένα παυσίπονο».

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.

*Από την στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου