Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Περί ανεξάρτητης, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση...

Πού πήγε η «ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική»;*

 Μερίδιο από τα μεγάλα έργα, ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 
που προωθούνται στην Αίγυπτο (όπως η νέα Διώρυγα του Σουέζ), 
διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τα ελληνικά μονοπώλια
 
Στο κεντρικό άρθρο της χτεσινής «Αυγής» σημειώνεται:  

«Αφορμή για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο στάθηκε η αναγγελία για τριμερή συνάντηση στο Κάιρο. Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τους στόχους αυτής της τριμερούς. 

Και δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να πραγματοποιούνται τριμερείς συναντήσεις κρατών που δεν ανήκουν, μάλιστα, σε ενιαία συμμαχικά σχήματα. Η Ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιες συναντήσεις παραπέμπουν σε δημιουργία αξόνων».

Η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν αντιπολιτευτικά τα διάφορα κομπρεμί που γίνονται ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο (για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων κάθε χώρας), σχετικά με τον καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και τη σημερινή τριμερή συνάντηση στο Κάιρο, γκρινιάζοντας για το ότι γίνονται συναντήσεις κρατών που δεν εντάσσονται σε «ενιαία συμμαχικά σχήματα», δηλαδή κρατών που δεν είναι όλα μέλη του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ. 

Κατά τ' άλλα μας έχουν ...φλομώσει στα περί ανεξάρτητης, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση, τηρώντας, μάλιστα, τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις απέναντι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Μήπως διαγωνίζεται με τη συγκυβέρνηση για το ποιος είναι ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών;

«ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ Τρίγωνο κερδοφορίας 
για τα μονοπώλια στο έδαφος οξυμένων ανταγωνισμών» (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη "Από...μέρα   μέρα...σε μέρα"  του Ριζοσπάστη. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου