Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη εργατική διαδήλωση στις Βρυξέλλες...

Συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ*


Την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της βελγικής κυβέρνησης και της ΕΕ διατράνωσαν την Πέμπτη 6 Νοέμβρη δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με απεργιακή κινητοποίηση, μεγάλη και μαχητική διαδήλωση στις Βρυξέλλες, που δέχτηκε την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών. 

Οι Βέλγοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της νέας κυβέρνησης που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 και στα 67, μειώνουν τους μισθούς, χτυπάνε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μειώνουν δραματικά τα επιδόματα ανεργίας, επιβάλλουν υποχρεωτική δωρεάν δουλειά στους μακροχρόνια ανέργους και περικόπτουν δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες. 


Από την άλλη, η κυβέρνηση μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές και προχωράει σε φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. 

Παρόμοια μέτρα επιβάλλονται από την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη μέλη της, με βάση τους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς των μνημονίων διαρκείας σε βάρος των λαών, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

 

Στη διαδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη. 

Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος και των Ελλήνων εργαζομένων στον αγώνα της βελγικής εργατικής τάξης για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης και καταδίκασε την αστυνομική επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές, στην προσπάθεια της κυβέρνησης του κεφαλαίου να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες με καταστολή και αστυνομική βία.  

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου