Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Οι ίδιες οι εξελίξεις τονίζουν ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε...

Η ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στη 16η Διεθνή Συνάντηση 
Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στον Ισημερινό*


Στην ομιλία του κατά την  16η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΕΔΩ) που πραγματοποιείται στον Ισημερινό, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Ευχαριστούμε το ΚΚ Ισημερινού που φιλοξενεί την 16η Διεθνή Συνάντηση και χαιρετίζουμε τα ΚΚ που συμμετέχουν.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο λαό του Ισημερινού, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, στους κομμουνιστές και τα λαϊκά κινήματα που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή, τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις και διώξεις. 

Διατρανώνουμε τη θέληση μας να εντείνουμε τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των τριών κουβανών αγωνιστών που παραμένουν ακόμη φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. 

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Οι ίδιες οι εξελίξεις τονίζουν ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Ο καπιταλισμός γίνεται πιο επιθετικός και επικίνδυνος κατά των λαών, σημαδεύεται από την ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, τις κρίσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

Τα καθήκοντα των κομμουνιστών είναι πολύ σημαντικά και απαιτείται να ανταλλάσουμε συστηματικά πείρα από την ανάπτυξη της πάλης σε κάθε τόπο, να εντείνουμε τις προσπάθειες για το συντονισμό της δράσης και να βάλλουμε βάσεις για την ισχυροποίηση του Διεθνούς κομμουνιστικού Κινήματος. 

Είναι γνωστό πως η κρίση υπερσυσσώρευσης, υπερπαραγωγής κεφαλαίου που εκδηλώθηκε συντονισμένα το 2008, σε πολλές χώρες, εκφράζει την αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, τις αντιφάσεις της, την όξυνση της βασικής αντίθεσης ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και της εργασίας και την καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής. 

Η πραγματικότητα δηλαδή αποκαλύπτει ότι η βάση της κρίσης δεν είναι η μια ή άλλη μορφή της αστικής διαχείρισης. 

Η κρίση δεν είναι προϊόν του «νεοφιλελευθερισμού», ή της «ανεξέλεγκτης δράσης των τραπεζών» όπως υποστηρίζουν οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Ευρώπη. 

Οι ισχυρισμοί αυτοί παραπλανούν τους λαούς, αθωώνουν το καπιταλιστικό σύστημα και τους οικονομικούς του νόμους, καλλιεργούν αυταπάτες πως υπάρχουν φιλολαϊκές μορφές διαχείρισης του συστήματος, πριμοδοτούν την σοσιαλδημοκρατική διαχειριστική εκδοχή...

*Ολόκληρη η ομιλία (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου