Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ...πρέπει να βρει απέναντί της το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η Δ. Μανωλάκου για την επίθεση των ΜΑΤ σε 
φοιτητές και τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια*


Την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ και την επίθεση των ΜΑΤ  (ΕΔΩ) στους φοιτητές κατήγγειλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση που έκανε η Διαμάντω Μανωλάκου στη Βουλή, όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» στοχεύει στο χτύπημα της συλλογικής δράσης και δεν πρέπει να περάσει. 

Σφίγγει η θηλιά των τραπεζών

Σε σχέση με την τροπολογία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνισε ότι είναι προς όφελος των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Όπως είπε, η ρύθμιση σφίγγει ακόμη περισσότερη τη «θηλιά των τραπεζών» στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς δεν προβλέπει «κούρεμα» των τεράστιων χρεών τους. 

Η Διαμάντω Μανωλάκου υπογράμμισε ότι πραγματική ανακούφιση μπορεί να προσφέρει η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών.

Επίσης κατήγγειλε την παρακράτηση που γίνεται στις αγροτικές επιδοτήσεις για χρέη, επισημαίνοντας ότι η αγροτιά δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια».

Ο νόμος θα εφαρμοστεί...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στήριξε την επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Νομική και τις απαράδεκτες αποφάσεις των πρυτανικών αρχών να κλείσουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ΑΣΟΕΕ.

Στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού και της καταστολής ανέφερε πως πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. «Δεν θα επιτρέψουμε να καταλυθεί το κράτος δικαίου», είπε. 

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών 
αρχών σε ΕΚΠΑ - ΑΣΟΕΕ και τη στάση της κυβέρνησης  (ΕΔΩ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου