Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι...oι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ασύμβατες με την πολιτική που υπηρετεί.

ΠΑΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία για τον ΟΜΕΔ*


Την απόσυρση της τροπολογίας για τον Οργανισμό Διαιτησίας και Μεσολάβησης (ΟΜΕΔ) ζητά το ΠΑΜΕ

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία της κυβέρνησης που ακυρώνει στην ουσία την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, για τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στον ΟΜΕΔ. Δεν θέλουν ούτε καν να υπάρχει αυτή η δυνατότητα των συνδικάτων.

 

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι υποτάσσει τα πάντα στις απαιτήσεις της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ασύμβατες με την πολιτική που υπηρετεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου 1η Νοέμβρη στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα για να ακουστεί η φωνή μας». 

 
Την απόσυρση τώρα της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση θέλει να βάλει εμπόδια στην απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) του 2012, όσον αφορά στη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στον Οργανισμό Διαιτησίας και Μεσολάβησης (ΟΜΕΔ), απαίτησε την Πέμπτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Την απόσυρση της τροπολογίας 
για τον ΟΜΕΔ απαίτησε το ΚΚΕ  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου