Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: «Έρευνες» σε όλη την ΑΟΖ πραγματοποιεί το τουρκικό πλοίο

Αυξάνονται οι εταιρείες που εκφράζουν ενδιαφέρον 
για τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες


Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα
επί των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά» να «αλωνίζει» στην κυπριακή ΑΟΖ. 


Την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση, απαντά με δέσμη μέτρων κατά της Άγκυρας, με στόχο «να δεχτεί η Τουρκία πολιτικό και διπλωματικό κόστος», αλλά παράλληλα εντείνει και την εμπλοκή στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. 

Συνεχίζει τις «έρευνες» το «Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά» 

Σε απόσταση μόλις 48 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Λεμεσού και 45 χιλιομέτρων από τη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», έφθασε το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά», μαζί με δύο συνοδευτικά πλοία.

Το βράδυ της Τρίτης, το «Μπαρμπαρός» ακολουθούσε πορεία στα δυτικά όρια του «οικοπέδου 9» με κατεύθυνση τη γειτονική περιοχή, όπου βρίσκεται η υπό κατασκευή κυπριακή εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 12».

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εξήλθε το πρωί της Τρίτης από το «οικόπεδο 3» ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, έκανε τον διάπλου τού «2» παράλληλα προς τις ακτές, και το απόγευμα έπλεε εντός του «οικοπέδου 1», έξω από τη Λεμεσό και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο δυτικό όριο της περιοχής που είχε δεσμεύσει η Τουρκία για έρευνες. (Δείτε στο slideshow την πορεία του πλοίου.)

Το μεσημέρι το «Μπαρμπαρός» βρέθηκε πολύ κοντά, 25 ναυτικά μίλια από τη γεώτρηση που κάνει η κοινοπραξία ΕΝΙ/KOGAS για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης.

Μέτρα κατά της Τουρκίας αποφάσισε η Λευκωσία... (Συνέχεια ΕΔΩ)

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό (ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου