Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

...Σας θέλουμε όλους αλληλέγγυους στον αγώνα μας, θέλουμε να ανοίξουν όλα τα εργοστάσια, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν.

Με τους απεργούς της COCA-COLA 
συναντήθηκε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου*

 
 
Την αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους της Coca Cola 3Ε, που για 13 μήνες αγωνίζονται με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου, εξέφρασε σε συνάντηση που είχε μαζί τους, εκ μέρους της  Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαϊδαρίου, ο δήμαρχος της πόλης Μιχάλης Σελέκος.
 
Αναφερόμενος στον πολύμηνο σημαντικό αγώνα τους τόνισε: «Η εργοδοσία είναι αδιάλλακτη, μέσα σε μια μέρα δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να κλείσει εργοστάσια. Να κλείσει παραγωγές σε ολόκληρους κλάδους εργαζομένων. 

Αυτοί που "ευαγγελίζονται" την οικονομική ανάπτυξη και ότι οι μισθοί είναι αυτοί που καθορίζουν το τι θα γίνει με τα εργοστάσια είναι ένα παραμύθι. Οι μισθοί έπεσαν στο μισό και εργοστάσια κλείνουν και πηγαίνουν σε άλλες χώρες. 

Τα ίδια γίνονται και στους δήμους καθώς κομμάτια τους 
θέλουν να δώσουν σε ιδιώτες, καθαριότητα, μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναπτύξουν ταξικούς αγώνες, διεκδίκησης και αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι της coca - cola έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην δουλειά. Δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν τα παράτησαν και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους.

Ως Δήμος και Δημοτική Αρχή θα γίνουμε ιμάντες που θα μεταδώσουμε τα μηνύματα τους με όποιον τρόπο μπορούμε, συμπαράστασης, αλληλεγγύης με όλους τους τρόπους. 

Όπως και το Σωματείο Εργαζομένων του 
Δήμου μας. Ενισχύοντας τον αγώνα τους! 

Πονάει πάρα πολύ την εργοδοσία, που επιμένουν οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας το αυτονόητο, την επαναλειτουργία των εργοστασίων και την επαναπρόσληψη τους. Έτσι η εργοδοσία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει, για να εξαγοράσει τους πάντες προς όφελος της. 

Ο αγώνας πρέπει να είναι δεμένος, η αλληλεγγύη είναι το Α και Ω μεταξύ των εργαζομένων όλων των κλάδων είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα, να μην πιάσουν οι τεχνητοί διαχωρισμοί. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν τα παπαγαλάκια, οι εκφραστές των εργοδοτών, των μονοπωλίων που σπέρνουν αυταπάτες.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση μας στους απεργούς και πιστεύουμε στην αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος, γιατί υπάρχει και κίνημα το οποίο είναι ενσωματωμένο, που δεν συμμετέχει καθόλου, είτε σαμποτάρει τους αγώνες είτε μένει στα λόγιας συμπαράστασης. 

Μια μεγάλη απάντηση και μάχη σε όλα αυτά είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1 Νοέμβρη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, γιατί είναι η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή»

 

Από την πλευρά τους οι απεργοί έδωσαν τον τόνο του αγώνα.

«Είναι το θηρίο απέναντί μας, αλλά το θηρίο αιμορραγεί και πονάει. Υπογράμμισαν ότι η πολυεθνική δεν είναι ανίκητη και πως δεν θα περάσει ούτε η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων ούτε η προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων! 

Σας θέλουμε όλους αλληλέγγυους στον αγώνα μας, θέλουμε να ανοίξουν όλα τα εργοστάσια, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, που απολύθηκαν.

Από το 2009 η 3Ε είχε αρχίσει η αποψίλωση των εργοστασίων, καθώς μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα εργοστάσια στην Πάτρα, Μεσολόγγι, Αθήνα, Κέρκυρα και Ρόδο και στο τέλος στις 30/11/2013 της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη αντίσταση και αντίδραση.

Συνεχίζουμε με διάφορες μορφές πάλης, μια από αυτές είναι και το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της 3Ε. Ο αγώνας μας θέλει συμπαραστάτες των κόσμο, τα σωματεία, τους φορείς, να γίνει ενιαίος με άλλους εργαζομένους άλλων κλάδων.

Γιατί απέναντί μας εκτός της πολυεθνικής COCA - COLA, εκ των "αρχηγών" του ΣΕΒ έχουμε και τα "παπαγαλάκια" των πολυεθνικών, που αποκρύπτουν εσκεμμένα τους αγώνες των εργαζομένων. 

Συνεχίζουμε, με 2μηνη καμπάνια στην Αθήνα!»  (video ΕΔΩ)

Τέλος, μετέφεραν τα λόγια του δικηγόρου της COCA - COLA στο δικαστήριο ενάντια των απεργών για το μποϊκοτάζ : « Το μποϊκοτάζ θα πρέπει να απαγορευτεί. Γιατί εμείς δεν αντιπροσωπεύουμε μόνο την πολυεθνική COCA - COLA, αλλά όλη την εργοδοσία. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι που απολύονται να βγαίνουν και να λένε μποϊκοτάζ κλπ, γιατί εμείς θα καταστραφούμε».  

Στην συνάντηση με τους Απεργούς της πολυεθνικής COCA - COLA παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων του δήμου Χαϊδαρίου, δηλώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους απεργούς.

 

1 σχόλιο: