Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου...Η νέα Επιτροπή θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την αντιλαϊκή επίθεση.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
 
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την προεδρία του Ζ. Κ. Γιούνκερ, καταγγέλλοντας ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την αντιλαϊκή επίθεση μονοπωλίων, ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς. 

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στη χτεσινή ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, κατά την παρουσίαση της Επιτροπής και του προγράμματος εργασίας της.

Στην τοποθέτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζ. Κ. Γιούνκερ που επικυρώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επίθεση ενάντια στους λαούς.


Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου, έτσι και τα όργανά της, η αποστολή και η λειτουργία τους, ανεξαρτήτως προσώπων, σημαδεύουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, υπηρετούν τους ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς ομίλους και την κάθε φορά μεγαλύτερη κερδοφορία τους. 

Ο διορισμός και της νέας Επιτροπής έγινε μέσα από παζάρια και ανταγωνισμούς ανάμεσα στους πολιτικούς εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου που δεν έχουν καμιά σχέση με τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. 

Οι προγραμματικές δηλώσεις όπως και οι ακροάσεις των Επιτρόπων αποτελούν μνημεία προώθησης της αντεργατικής πολιτικής, των αντιλαϊκών μνημονίων διαρκείας της ΕΕ. 

Προκειμένου να ανακάμψει το μεγάλο κεφάλαιο αυτήν την περίοδο αποτελεί προϋπόθεση η παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψηφίζει την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλεί το λαό χωρίς καμιά αναμονή να οργανώσει την αγωνιστική απάντησή του για άμεση ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης για να χαράξει δρόμο ανάπτυξης που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα σε σύγκρουση με την ΕΕ και τα μονοπώλια».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Υπερψηφίστηκαν η νέα Κομισιόν 
και  τα  νέα  μέτρα  στήριξης  των  μονοπωλίων   (ΕΔΩ)

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου