Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας...

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ*


Συνεχίζεται ο εμπαιγμός κυβέρνησης και διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε βάρος των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.
Σε σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, δεν εξασφαλίστηκε η καταβολή των δεδουλευμένων. 

Για το μόνο που έδειξε διατεθειμένη η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, είναι να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων από τώρα και μέχρι να παραλάβει τις δύο πυραυλάκατους που προβλέπει η συμφωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυπηγείου. 

Με τη συγκεκριμένη πρόταση δεν διασφαλίζεται ούτε η καταβολή των μισθών του προηγούμενου διαστήματος αλλά ούτε και οι θέσεις εργασίας για το επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στην κεντρική είσοδο των Ναυπηγείων Ελευσίνας από το μεσημέρι της Δευτέρας απαιτώντας άμεση απάντηση στο αίτημά τους. Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, οπότε και τους δόθηκε το ποσό των 250 ευρώ, ως έναντι αμοιβή, κι έκτοτε δεν ξαναπληρώθηκαν, βιώνοντας τραγική κατάσταση οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.  

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην κινητοποίηση των εργαζομένων

Το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με το βουλευτή Αττικής του Κόμματος Γιάννη Γκιόκα, επισκέφτηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων. 

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ. 

Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Θέλουμε με την παρουσία μας εδώ να δείξουμε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να πιέσουμε -και μέσα και έξω από τη Βουλή- για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου