Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«...οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους».

Αλ. Τσίπρας: Χρήμα, φοροαπαλλαγές, κίνητρα 
και  ύμνοι  στους  επιχειρηματικούς  ομίλους *
 


Ακόμα και η συγκυβέρνηση θα ζήλευε τους ύμνους προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις δεσμεύσεις για στήριξη της κερδοφορίας τους που ακούστηκαν από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα, στη 2η Ετήσια Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε από την αρχή να ξεκαθαρίσει πως είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών, τους οποίους κάλεσε σε συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «απευθύνουμε σε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς προσκλητήριο -το οποίο επαναλαμβάνουμε και σήμερα- για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανόρθωση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Τα περί «κοινωνική συμφωνίας» θυμίζουν έντονα την ορολογία ΠΑΣΟΚ περί «κοινωνικού συμβολαίου», αλλά είναι το λιγότερο που μπορεί να θυμίζει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που θα μπορούσε κάλλιστα να την είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, «ένα κράτος που θα είναι αξιόπιστος ελεγκτικός μηχανισμός και αποτελεσματικός αρωγός του πραγματικού επενδυτή, του υγιούς επιχειρηματία», διότι «ο καινοτόμος επιχειρηματίας που αναλαμβάνει κινδύνους και εκπληρώνει την κοινωνική του ευθύνη, είναι σύμμαχος στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την ανασύνταξη της χώρας. 

Θα στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και γι’ αυτό θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα για τον επιχειρηματία, που είναι σύμμαχός του και του αναγνωρίζει κοινωνική ευθύνη!

Ψάχνοντας για περισσότερους συμμάχους επιχειρηματίες, ανάφερε ακόμα πως «θα ενθαρρύνουμε τη στροφή στη νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα», όπως άλλωστε συχνά λέει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. 

Και στην προσπάθειά του να τον ξεπεράσει σε δεσμεύσεις, πρόσθεσε πως «θα θεσμοθετήσουμε ισχυρά φορολογικά κίνητρα για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων -start-up companies».

Κι αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας αράδιασε ένα γενναιόδωρο πλαίσιο δεσμεύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους για μείωση φορολογίας, ζεστό χρήμα, κίνητρα κάθε είδους...

...Μετά από όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε δικαιωματικά σωστό να ζητήσει τη στήριξη των επιχειρηματιών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να αναλάβει το τιμόνι της διακυβέρνησης για λογαριασμό τους, καθώς έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους». 

Όσο για το λαό, μόνο ελάχιστες φράσεις σε ολόκληρη την ομιλία, ανέφερε την «αποκατάσταση του δώρου των Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ». 

Τόσο κοστίζει η εξαγορά, ειδικά όταν η 14η σύνταξη πήγε περίπατο και στην πρόταση νόμου για τον κατώτατο μισθό σε κανένα άρθρο δεν υπάρχει ο αριθμός 751, ούτε σε ευρώ ούτε σε κοροϊδία...

Σε ποιους μίλησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας; (ΕΔΩ)

*Ολόκληρο τ0 άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου