Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης...

Ανακοίνωση  της  ΚΟ  του  ΚΚΕ *


Στην πεπατημένη οδό της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ συγκυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται η συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης ισχυρίστηκε ότι μετά από δύο χρόνια η ύφεση γίνεται «μικρή ανάπτυξη» και πως η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο και την τρόικα με διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις.

Επιχείρησε να δείξει ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις από τα μέτρα στο λαό, κάνοντας αναφορά στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην έκτακτη εισφορά κατά 30%, όταν η κυβέρνηση μονιμοποίησε και επέκτεινε όλα τα χαράτσια που υποτίθεται είχαν νομοθετηθεί σαν προσωρινά.

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ο λόγος του είναι ο λόγος του μίσους και ότι έχει κρυφή ατζέντα, διότι -όπως είπε- θέλει να ακολουθήσει πολιτικές χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Το γάντι της ανούσιας αντιπαράθεσης σήκωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων μέσω τροπολογιών που πέρασαν στη Βουλή. 

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται και ότι δεν βλέπει την πραγματικότητα και έμμεσα ζήτησε εκλογές, λέγοντας ότι μόνο ο λαός μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. 

Επιπλέον, επικαλέστηκε τον Μαρξ για να υποστηρίξει στη διαχειριστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων ενώπιον των οποίων δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Για έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο έκανε λόγο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, στηρίζοντας την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της.  

Ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, θα απουσιάσει σήμερα και αύριο από τη συζήτηση, λόγω της συμμετοχής του στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Μιλάνο. 

Η στάση της ΚΟ του ΚΚΕ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ:

«Η ΚΟ του ΚΚΕ θα επιδιώξει κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή να αναδείξει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης και τα πολιτικά παιχνίδια των άλλων κομμάτων, με αφορμή την προεδρική εκλογή, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό απ' την ανάγκη σήμερα να οργανωθεί η πάλη του ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Θα αποκαλύψει τον αντιλαϊκό ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται νέος γύρος επίθεσης σε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, και ανακούφιση για το λαό.

Η ΚΟ του ΚΚΕ θα επιδιώξει μέσα από ουσιαστική αντιπαράθεση να αναδειχτούν οι δύο δρόμοι που συγκρούονται σήμερα, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, που μόνο δεινά φέρνει στο λαό, και ο άλλος δρόμος, της λαϊκής πάλης και συμμαχίας σε ρήξη και σύγκρουση συνολικά με το σημερινό δρόμο και τις όποιες κυβερνητικές λύσεις που φέρνουν την ίδια πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου