Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής

Ανακοίνωση  του  ΚΚΕ  Τεράστιες  οι  ευθύνες  για 
την απουσία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας*


Αντιμέτωποι με τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα είναι οι κάτοικοι των εργατικών - λαϊκών περιοχών της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.

Μια βροχή δύο ωρών, εξαιτίας της έλλειψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αρκούσε για να πλημμυρίσουν μεγάλες περιοχές των δήμων της Δυτικής Αττικής: Από το Μενίδι και το Καματερό, μέχρι τον Πειραιά, δρόμοι έγιναν χείμαρροι, σπίτια, σχολεία και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 850 κλήσεις. Οι 630 κλήσεις αφορούν την άντληση υδάτων, οι 150 την απομάκρυνση δέντρων και οι 70 άλλες περιπτώσεις, όπως η μετακίνηση αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί.

Στο Ίλιον η πυροσβεστική υπηρεσία συνεχίζει τις προσπάθειες για την άντληση των υδάτων από το υπόγειο πάρκινγκ ενός Σούπερ Μάρκετ που πλημμύρισε. Το νερό αντλήθηκε από το πρώτο επίπεδο του πάρκινγκ και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. 

Η προσπάθεια συνεχίζεται στο δεύτερο επίπεδο. Οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής είναι πως ούτε εκεί υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά θα πρέπει να αντληθούν τα νερά για κάθε ενδεχόμενο.

Ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας...(Περισσότερα - VIDEO-ΦΩΤΟ ΕΔΩ)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Κλιμάκια του ΚΚΕ στις περιοχές της Αττικής που πλημμύρισαν


Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται επί ποδός, κοντά στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες των περιοχών της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες.

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά το πρωί του Σαββάτου έγινε μαζική περιοδεία στις γειτονιές της Παλαιάς Κοκκινιάς από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Ηλίας Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η Διαμάντω  Μανωλάκου, στις συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους, τους κάλεσε να οργανωθούν και να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα για να διεκδικήσουν άμεση καταγραφή, αποκατάσταση των ζημιών και κάλυψη της απώλειας εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζει η περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, παρά το γεγονός ότι οι εργολάβοι μπαζώνουν συνεχώς τα ρέματα για να κτίσουν πολυκατοικίες. 

Οι κάτοικοι έχουν θέσει το θέμα επανειλημμένα στις δημοτικές αρχές. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, λίγες μέρες πριν την καταιγίδα είχαν ενημερώσει τη δημοτική αρχή και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ότι υπάρχει πρόβλημα με τα φρεάτια.

Στην περιοχή υπάρχουν καταστήματα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, λέβητες πολυκατοικιών έχουν αχρηστευτεί, χωρίς να υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που σμπαραλιάστηκαν...(Περισσότερα - VIDEO-ΦΩΤΟ  ΕΔΩ)

ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Τώρα μέτρα για 
την προστασία του λαού! (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου