Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Το θέμα είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό; Με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή εκτός;»

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή*


Κάλεσμα στο λαό να μη δεχθεί να έχει μειωμένες απαιτήσεις απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Τόνισε ότι ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί, γιατί είναι ρεαλιστικό να γυρίσει το βιοτικό επίπεδο 50 χρόνια πίσω και να μην είναι ρεαλιστικό ο λαός να ξεκινήσει μια πορεία για να νικήσει;

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνάει η αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα χαρακτηριστικά εξαχρείωσης.

Αναφερόμενη στο χρέος σημείωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διάφορες συνταγές αλλά στην ουσία είναι στην βάση της αναγνώρισης του χρέους και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η εξασφάλιση της ρευστότητας για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Το ΚΚΕ, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν αναγνωρίζει το χρέος. «Δεχόμαστε ότι όλοι θα διαπραγματευτείτε και κάθε μείωση θα την πληρώνει ο λαός» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο λαός πρέπει να ζητήσει την επιστροφή όλων των απωλειών του.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι η ΝΔ υποτάσσει το λαό με τρομοκρατία και αντικομμουνισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις.

«Το θέμα», τόνισε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, «είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό; Με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή εκτός;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου