Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

...Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης, ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα

Πάνω από 900 οι αποφάσεις συμμετοχής στο 
πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη* 

 
Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι. 

Ήδη οι αποφάσεις συμμετοχής Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών - σπουδαστών έφθασαν τις 908.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης από ξένες συνδικαλιστικές οργανώσεις προς το ΠΑΜΕ. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Οι προσυγκεντρώσεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο 
έχουν οριστεί στις 11 π.μ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

To ΠΑΜΕ καλεί επίσης όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τη δράση τους, να προχωρήσουν με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους τη συζήτηση για την οργάνωση της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 27 του Νοέμβρη, κλιμακώνοντας τον αγώνα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 

Για την καλύτερη επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, το ΠΑΜΕ διοργανώνει δύο κεντρικές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα την Πέμπτη και την Παρασκευή.  (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Οι νέες αποφάσεις είναι οι εξής...(ΕΔΩ)

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η πρόταση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκει σημαντική απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στη φτωχή αγροτιά, στους φοιτητές και σπουδαστές.

Πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, συζητήσεις, συσκέψεις στις γειτονιές, στα χωριά, που συμβάλλουν στην προσπάθεια συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα. 

Καλούμε κι άλλα συνδικάτα, μαζικούς φορείς να συζητήσουν συλλογικά τη μαζική συμμετοχή τους».

Στο κάλεσμα του το ΠΑΜΕ τονίζει: «Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας. 

Αν η επίθεσή τους προχωρήσει -όπως έχουν σκοπό- ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας. Αν θα δεχτούμε να γίνουμε πρόβατα προς σφαγή ή θα αντισταθούμε. Να τους τρομάξουμε με την ενότητά μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση! Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους! Όλοι για έναν και ένας για όλους»...   

                         
...Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα, νέε,

Η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά - σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. 

Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης, ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα, η αντίσταση στην επέκταση της ελαστικότητας και στη μείωση των μισθών, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού!

Σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές μαθητείας, στη γειτονιά.
Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα! Να αποβάλουμε από τα σωματεία μας τους ξεπουλημένους και συμβιβασμένους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω, ποτέ και πουθενά δεν δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. 

Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας».  (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου