Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

...Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται!»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συμπαράσταση στους αγώνες του ελληνικού λαού *
 

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), με αφορμή το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Στο μήνυμά της η Γραμματεία της ΠΣΟ αναφέρει:

 

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει την πλέρια ταξική της αλληλεγγύη με τους Ελληνες εργαζόμενους και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μπροστά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετέχουν πάνω από 900 συνδικάτα και λαϊκές οργανώσεις της Ελλάδας. 

Ο αγώνας που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, διεξάγεται μέσα σε μια περίοδο βαθιάς αντεργατικής κι αντιλαϊκής επίθεσης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη κι όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Η ανεργία είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς της εργατικής τάξης, ένα ισχυρό όπλο για το κεφάλαιο που δυναμώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση. 


Η ΠΣΟ είχε αναδείξει την ανεργία σε κεντρικό ζήτημα για την παγκόσμια εργατική τάξη, και κάλεσε στη Διεθνή Μέρα Δράσης της, 3 Οκτώβρη, τα ταξικά συνδικάτα όλων των ηπείρων να διοργανώσουν απεργίες, πορείες, διαδηλώσεις και κάθε μορφής κινητοποιήσεις ενάντια στην ανεργία και το σύστημα που την προκαλεί.
Η ΠΣΟ συμφωνεί και στηρίζει τους στόχους της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ ενάντια στην ανεργία και της πανελλαδικής κινητοποίησης. 

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων, των γυναικών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων. Ηρθε η ώρα να δοθεί συνολική - αποτελεσματική - ενωτική - ταξική απάντηση.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγώνες του ελληνικού ταξικού εργατικού κινήματος κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση της Γενικής Απεργίας στα τέλη του Νοέμβρη. Η ΠΣΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τους Ελληνες εργαζόμενους και με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται σε κάθε χώρα του κόσμου».

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων
 
Σε μήνυμά της, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ) σημειώνει: 
 
«Όσα έχουν κατακτήσει μέχρι σήμερα οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων τα έχουν κατακτήσει μαζί με το εργατικό κίνημα και μέσα στους αγώνες του, με αίμα και θυσίες. Αυτός είναι και σήμερα ο δρόμος των γυναικών που δέχονται διπλά χτυπήματα από τις πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. 
 
 
 
Το σύνθημα "Ασε τη ζωή που κάνεις, πάλεψε για τη ζωή που χάνεις" συμπυκνώνει όλο το περιεχόμενο των αγώνων που πρέπει να δυναμώσουν ξανά σε όλη την Ευρώπη, κόντρα στη λογική της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται!».

Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου