Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

...ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της αστικής εξουσίας;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ 
ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ*


Με ονομαστική ψηφοφορία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή επί της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Από τους 288 παρόντες βουλευτές, υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης ψήφισαν 155 (όσοι είναι πλέον οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), κατά 131, ενώ 2 βουλευτές (οι «ανεξάρτητοι» Γρ. Ψαριανός και η Κ. Μάρκου) ψήφισαν παρών.

Συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με «βοηθητικό προσωπικό» τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής διαχείρισης, έστησαν ένα άκρως αποπροσανατολιστικό σκηνικό σε βάρος του λαού με δύο βασικούς στόχους: Αφενός, να αποκρυφτεί ότι οι όποιες διαχειριστικές διαφορές κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ δεν αναιρούν την όλο και μεγαλύτερη σύγκλισής τους στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ. 

Αφετέρου, ο λαός να ρίξει στο κατώτατο σημείο τον πήχη των απαιτήσεων, να το πάρει απόφαση ότι θα πρέπει να ζει με ψίχουλα.

Βασικό στοιχείο της κοκορομαχίας μεταξύ συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο διαγκωνισμός για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της αστικής εξουσίας, ενώ στο σκηνικό του αποπροσανατολισμού του λαού προστέθηκαν οι κλασικές δόσεις σκανδαλολογίας αλλά και προτάσεις από βουλευτές, «ανεξάρτητους» και της συγκυβέρνησης, για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ «εθνικού σκοπού», με το οποίες, εκτός των άλλων, προετοιμάζεται έδαφος για τα όσα επεξεργάζονται τα αστικά επιτελεία για το επόμενο διάστημα.


Στην αντίπερα όχθη, οι βουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυψαν το στημένο διπολικό παιχνίδι, κάλεσαν σε άμεση οργάνωση της λαϊκής πάλης και έθεσαν καθαρά ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα: «Ανατροπή ή υποταγή», «με τα μονοπώλια ή με το λαό».

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου