Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

...τα ίδια ακριβώς προγράμματα υπόσχεται και η κυβέρνηση της ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας: «Ρεαλιστικό» οικονομικό 
πρόγραμμα  στα μέτρα  της  πλουτοκρατίας*


Ένα «συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο» οικονομικό πρόγραμμα παρουσίασε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το ρεαλισμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώπιον των «παραγωγικών φορέων», οι εκπρόσωποι της εγχώριας πλουτοκρατίας έγιναν αποδέκτες του μηνύματος ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, θα τους μπουκώσει με ζεστό χρήμα και θα μοιράσει «χάντρες σε ιθαγενείς» για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να επικροτήσει τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ για την ενίσχυση τραπεζών και επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας ότι η συνταγή που προτείνει το κόμμα του αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Θέτοντας το κάλπικο δίλημμα «διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση», ζήτησε «προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» και «ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης», για να διεκδικήσει από τους εταίρους στην ΕΕ μέτρα ενίσχυσης της εγχώριας πλουτοκρατίας, όπως «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο», «ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal» με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη, καθώς και «ποσοτική χαλάρωση» από την ΕΚΤ, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συγκεκριμένες και κοστολογημένες υποσχέσεις σε διάφορα τμήματα του κεφαλαίου, όπως ότι θα αυξηθεί κατά 4 δισ. ευρώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που κατά κανόνα καταλήγει σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, και ότι θα επιδοτηθεί το ενεργειακό κόστος των βιομηχάνων.

Αντίθετα, το περιβόητο πρόγραμμα που παρουσίασε για την «άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» δεν είναι παρά μέτρα «φιλανθρωπίας» και συγκάλυψης της βαρβαρότητας, που δεν αντιμετωπίζουν ούτε την πιο ακραία φτώχεια. 

Στους συνταξιούχους έταξε αποκατάσταση του δώρου των Χριστουγέννων μόνο για όσους λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ, ενώ για τον 14ο μισθό και τη 14η σύνταξη, δεν έκανε καμία αναφορά θεωρώντας δεδομένη την κατάργησή τους.

Ανάλογο εμπαιγμό συνιστούν οι προτάσεις που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αφού βασίζονται στα γνωστά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που έχουν την πατέντα της ΕΕ και προσφέρουν δωρεάν ή φθηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες και κακοπληρωμένες και «ευέλικτες» θέσεις στους ανέργους, που περνούν το μισό χρόνο στην ανεργία και τον άλλο μισό δουλεύοντας χωρίς δικαιώματα. Εξάλλου τα ίδια ακριβώς προγράμματα υπόσχεται και η κυβέρνηση της ΝΔ.

*Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου