Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τα σχόλια δικά σας...

Κάτω από τα ψίχουλα... *
 
 
Έγραψε η «Αυγή», 21/9/2014: «Στο έλεος της ακραίας λιτότητας και του αποπληθωρισμού, μπροστά στο ενδεχόμενο νέου κύματος ύφεσης, η Ευρώπη (...) η Ε.Ε. να απεγκλωβιστεί από τον νεοφιλελευθερισμό και να αναζητήσει πιο ευέλικτο "μετα-νεοφιλελεύθερο παράδειγμα" οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης. 

Κινήσεις για μια τέτοια εξέλιξη ανιχνεύονται τόσο με το πακέτο Γιούνκερ όσο και με την πολιτική Ντράγκι, αλλά και από τις συζητήσεις για την "ευέλικτη εφαρμογή" του Συμφώνου Σταθερότητας, που ισοδυναμεί με συμφωνία για παραβίαση του άτεγκτου κανόνα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. 

Ακόμη και η Γαλλία δήλωσε ότι θα παραμείνει σε ελλείμματα γύρω στο 3% για άλλα δύο χρόνια. Σε αντίθεση με αυτή την αρχόμενη νέα περίοδο, η κυβέρνηση Σαμαρά εξακολουθεί να δίνει εξετάσεις υπέρ της σκληρής λιτότητας και της ανεργίας. Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στη νέα ευρωπαϊκή κινητικότητα». 

Τι θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς; 

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με μια πολιτική που εκφράζουν κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις στην ΕΕ, καθώς και διάφοροι παράγοντες της ΕΕ, που βεβαίως δεν αμφισβητούν κατ' ελάχιστο τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. 

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με αυτήν της κυβέρνησης απλώς είναι... καλυμμένη με ψίχουλα...


Ο Μόντι για τον Τσίπρα...

Ρωτά η «Καθημερινή» 21/9/2014 στη συνέντευξη που πήρε 
από τον Μ. Μόντι: «Τι γνώμη έχετε για τον Αλέξη Τσίπρα;».

Και η απάντηση: «Τον γνώρισα εδώ στην Aθήνα. Όταν συνομιλεί με ξένους δίνει την αίσθηση ενός μετριοπαθούς ανθρώπου, όχι ακραίου, που σέβεται την οικονομία της αγοράς.

Τον πίεσα στη συζήτησή μας για το αν αποδέχεται τα βασικά χαρακτηριστικά της ενιαίας αγοράς, την πολιτική περί ελεύθερου ανταγωνισμού και κρατικών παρεμβάσεων. 

Σε γενικές γραμμές απάντησε θετικά. 

Δεν συμφωνεί με τη λιτότητα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί όταν απευθύνεται στη βάση του κόμματός του είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Δεν είναι ο μόνος που το κάνει. Σε πολλές χώρες έχουμε δει μεγάλες μεταστροφές». 

Τα σχόλια δικά σας...

Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου