Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη λογική, που θέλει τους δήμους να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, που θέλει δήμους φορομπήχτες, μακρύ χέρι του κράτους.

ΔΗΜΟΙ  -  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ:  Τμήματα  του 
κράτους που υλοποιούν αντιλαϊκή πολιτική


Πολλή κουβέντα έγινε τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών αρχών που αναλαμβάνουν καθήκοντα από αύριο, Δευτέρα 1η Σεπτέμβρη. Σόου, φιέστες, κινήσεις εντυπωσιασμού που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ουσία που αφορά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. 

Δηλαδή, το τι θα γίνει από αύριο, τι στάση θα κρατήσουν οι νέες δημοτικές αρχές απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, με δεδομένο ότι η Τοπική Διοίκηση, ως κομμάτι του αστικού κράτους, έχει συγκεκριμένη αντιλαϊκή αποστολή και αποτελεί φορέα υλοποίησης της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι ήδη θεωρούνται δεδομένες οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και περιουσιακών στοιχείων, υποδομών και ελεύθερων χώρων, η αύξηση φόρων ή η επιβολή νέων από τους δήμους, η μείωση των προσλήψεων συμβασιούχων εργαζομένων, οι περικοπές στη χρηματοδότηση. 

Όλα αυτά, μαζί με τους νέους προϋπολογισμούς για το 2015, που περιγράφουν όλο το πλέγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, συνθέτουν ένα δυσβάσταχτο σκηνικό για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Ενα σκηνικό που δεν έχει να κάνει μόνο με τα μνημόνια αλλά με το σύνολο της πολιτικής της ΕΕ που υλοποιείται και στην Τοπική Διοίκηση δεκαετίες τώρα. 

Άλλωστε, η μερική απασχόληση, η κοινωφελής εργασία, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών υλοποιήθηκαν μέσα από τους δήμους και μάλιστα εκλεγμένοι από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλα κόμματα ή δήθεν ανεξάρτητοι όχι μόνο συμφώνησαν αλλά πρότειναν κιόλας τρόπους για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής. 

Το πλαίσιο που θέλει τους δήμους να λειτουργούν ως επιχειρήσεις που θα φορολογούν τους δημότες, θα αναθέτουν σε ιδιώτες υπηρεσίες, θα επιβάλλουν τροφεία, το έχουν αποδεχτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις εκτός του ΚΚΕ, κάτι που φάνηκε και στην προεκλογική περίοδο του Μάη αλλά και από τη μέχρι τώρα πρακτική όπου άσκησαν διοίκηση, όπου συμμετείχαν σε συλλογικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης.

   
Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του ήταν, είναι 
και θα είναι απέναντι σε αυτήν τη λογική.

Το ΚΚΕ με τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του ήταν το μόνο κόμμα που προειδοποιούσε τις λαϊκές οικογένειες τόσο για το τι θα γίνει από την 1η Σεπτέμβρη όσο και για τις αυταπάτες που έσπερναν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Πόσο μάλιστα με τους υποψήφιους δημάρχους, βασικούς εκπροσώπους κομμάτων που τους στήριζαν, και οι οποίοι παρουσιάζονταν δήθεν ως «ανεξάρτητοι» και «αντιμνημονιακοί»...(Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)

Τι θα κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι;

Πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν, αν οι 4 κομμουνιστές δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Ικαρία και Πετρούπολη, μπορούν να αλλάξουν τους ταξικούς προϋπολογισμούς, να αλλάξουν δηλαδή την αντιλαϊκή σχέση των προϋπολογισμών...

...Είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να αρθεί το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο από καμία διοίκηση ανεξάρτητα ποιος τη στηρίζει. Και όποιος το ισχυρίζεται καλλιεργεί αυταπάτες. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να ανατραπεί αυτή η πολιτική και εξουσία.

Στόχος των κομμουνιστών δημάρχων, κάτι που φάνηκε από τις παρεμβάσεις τους, θα είναι από την πρώτη μέρα, να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους, στα συνδικάτα, στις Λαϊκές Επιτροπές, στους φορείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του πολιτισμού, με το λαό που έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες. 

Να πάρουν πρωτοβουλίες παρέμβασης, ειδικά τώρα με το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών, τη μεταφορά των μαθητών, με τις οικογένειες που υποφέρουν, την ανεργία. Για να διεκδικήσουν, με όρους κινήματος, δηλαδή καλώντας το λαό να παλέψει, να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια... (Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου