Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ψέμα πάνω στο ψέμα...παράδειγμα της αθλιότητας και ξετσιπωσιάς του ιμπεριαλισμού.

Άθλιος «ανθρωπισμός»*

 
«Η είδηση για τα 47 εκατομμύρια δολάρια που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως «ανθρωπιστική βοήθεια» θα μπορούσε απλά να καταγραφεί στο ρεπορτάζ για τις πρωτοβουλίες που συνεχίζονται παράλληλα με την ισραηλινή επιχείρηση. 

Δεν είναι όμως, «άλλη μια είδηση». Είναι παράδειγμα της αθλιότητας και ξετσιπωσιάς του ιμπεριαλισμού.


Ένας ολόκληρος λαός αιματοκυλιέται για πολλοστή φορά μόνο και μόνο γιατί ζητά να έχει ελεύθερη πατρίδα. Οι ιμπεριαλιστές δίνουν άλλοθι στους σφαγείς του τηρώντας ίσες αποστάσεις από το θύμα και το θύτη και όχι απλά διατηρούν, αλλά και συνεχώς ενισχύουν τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το σημερινό δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. 

Τώρα έρχονται δήθεν να συμπονέσουν τους αμάχους της Γάζας. Πριν λίγες μέρες ο Κέρι έκλινε ξανά σε όλες τις πτώσεις «το δικαίωμα του Ισραήλ» να αμύνεται. Σήμερα έρχεται να αναγγείλει «οικονομική βοήθεια».

Κάθε φορά που οι ιμπεριαλιστές ανακοινώνουν «ανθρωπιστική βοήθεια», αναζητούν τρόπους για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο του αντίστοιχου λαού. Πλούτου βουτηγμένου στο αίμα αμέτρητων αθώων παιδιών, αλλά για τα μονοπώλια το ίδιο απαραίτητο για τις μηχανές της «ανταγωνιστικότητάς» τους.


Ψέμα πάνω στο ψέμα

Δεν είναι λίγες οι προσπάθειες αστικών ΜΜΕ να αναπαράγουν την προπαγάνδα των ίσων αποστάσεων των ιμπεριαλιστικών επιτελείων ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα. 

«Κατσαπλιάδες από τη μια κατσαπλιάδες και από την άλλη», λέει κάποιος στο ραδιόφωνο. Αναγνωρίζεται το δικαίωμα του υπερεξοπλισμένου με επιθετικά όπλα Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του που κινδυνεύει τάχα απ' αυτούς που τους εξοντώνει κατέχοντας και εδάφη τους. 

Ο πόλεμος εμφανίζεται ως παραλογισμός.  

Ψέμα πάνω στο ψέμα, στο όνομα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Ο πόλεμος στη Γάζα γίνεται για τα συμφέροντα του Ισραήλ στα πλαίσια των ανταγωνισμών για την ενεργειακή εκμετάλλευση της περιοχής, της χάραξης ΑΟΖ, της πρωτοκαθεδρίας στη Μέση Ανατολή. 

Η συνέχιση του πολέμου αποτελεί έγκλημα κατά ενός λαού που βάζει επί τάπητος την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους από το λαϊκό κίνημα, να ακυρωθούν και καταργηθούν όλες οι στρατιωτικοπολιτικές συμφωνίες Ελλάδας - Ισραήλ».

«ΚΚΕ - ΚΝΕ: Συγκέντρωση και  πορεία διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία  Πέμπτη 24 Ιούλη και ώρα 19.30 στο σταθμό «Πανόρμου» του Μετρό» (ΕΔΩ)
 
*Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου