Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας

 Σφαγή αμάχων στη συνοικία Σατζάγια*


Στην κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας προχωράει ο ισραηλινός στρατός, όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις, ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους Ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Μέχρι τώρα, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού 
έχουν αφήσει πίσω τους πάνω από 410 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

 

Οι βόμβες σπέρνουν το θάνατο στους αμάχους και πολλά από τα θύματα είναι παιδιά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το πόρταλ «902.gr» αποτυπώνουν ένα μικρό μόνο μέρος της θηριωδίας του ισραηλινού στρατού 
(Προσοχή: Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα σκληρές).

Τουλάχιστον 62 νεκροί από επίθεση το 
πρωί της Κυριακής στη συνοικία Σατζάγια

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι 62 άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν κατά τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη  συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας. 

Από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν περισσότεροι από 210 άνθρωποι.
Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς  στην ανατολική Γάζα. 

Την σφαγή στη Σατζάγια καταδικάζουν η Παλαιστινακή Αρχή, η Παλαιστινιακή κυβέρνηση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
 
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση και η προεδρία καταδίκασαν σήμερα τη «βάρβαρη σφαγή» στη συνοικία Σατζάγια, ενώ ο Αραβικός Σύνδεσμος την χαρακτήρισε ως «έγκλημα πολέμου» (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι 
χρειαστεί για να αποκαταστήσει την ηρεμία στη Γάζα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ θα «κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» προκειμένου να σταματήσει τις διασυνοριακές επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες από τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ηρεμία, αλλά επέμεινε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν απώλειες αμάχων εκεί.

«Προσπαθούμε να στοχεύουμε στρατιωτικούς στόχους και δυστυχώς υπάρχουν απώλειες αμάχων για τις οποίες λυπούμαστε και τις οποίες δεν επιδιώκουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου στο CNN, την ώρα που τουλάχιστον 62 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και γυναίκες, σκοτώνονταν στην Γάζα.

Ερωτώμενος αν το Ισραήλ σκοπεύει να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας, είπε: «Κανείς δεν θέλει να φθάσει σε υπερβολικό στρατιωτικό μάκρος».

Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα και σε επιθέσεις που εξαπολύονται από διασυνοριακές σήραγγες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι

«Έχετε ένα δικαίωμα να πάτε και να ξεριζώσετε αυτές τις σήραγγες», δήλωσε ο Κέρι στο Fox News. «Το υποστηρίζουμε πλήρως αυτό. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν».

Στη Μ. Ανατολή ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν θα επισκεφθεί σήμερα Κυριακή τη Μέση Ανατολή. Πάντως, ακόμα και από την επίσημη ανακοίνωση για την επίσκεψη, είναι ξεκάθαρο ότι θα τηρήσει τη λογική των «ίσων αποστάσεων» που εξισώνει το θύτη με το θύμα και τροφοδοτεί την ισραηλινή επιθετικότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, στόχος του Μπαν Κι-Μουν είναι να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους, που έχουν εμπλακεί εδώ και 12 ημέρες σε μία αιματηρή σύγκρουση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου, την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν της Ιορδανίας.

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου