Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Λωρίδα της Γάζας: Στους 342 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Από ξηρά, θάλασσα και αέρα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα 
του  παλαιστινιακού  λαού  στη  Λωρίδα  της  Γάζας.*
 

Tουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας στους 342 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από 12 ημέρες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Από την πλευρά του Ισραήλ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια μαχών, αναφέρει ο στρατός.

Μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας περιλαμβάνονται δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 31 ετών, που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ (στα κεντρικά), δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα. Δύο μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν την ζωή τους στη Ζεϊτούν, μια συνοικία κοντά στην πόλη της Γάζας.

Στα βόρεια, 5 μέλη της ίδιας οικογένειας, περιλαμβανομένων 2 κοριτσιών ηλικίας 2 και 6 ετών, σκοτώθηκαν σε ένα βομβαρδισμό ενώ άλλος ένας άνθρωπος, ο 6ος κατά σειρά, σκοτώθηκε σε μια άλλη επιδρομή, σύμφωνα με τον Κούντρα. 

Στις βόρειες περιοχές, επίσης, 4 άνδρες σκοτώθηκαν στη Μπέιτ Λαχίγια και ένας πέμπτος σε μία αεροπορική επιδρομή εναντίον της κατοικίας του στη Τζαμπαλίγια.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χαν Γιούνες και 3 άνδρες στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα, 8 άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού 6 ετών, σκοτώθηκαν βόρεια της πόλη της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν, το Μπέιτ Λαχίγια, το Ντέιρ αλ Μπάλαχ και το Χαν Γιούνες.


Συνολικά, τουλάχιστον 342 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2390 έχουν τραυματισθεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή».

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις του επικεντρώνονται στις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς για τη μεταφορά όπλων και τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι, ενώ καταστρέφονται υποδομές που είναι κρίσιμες για την επιβίωση των κατοίκων. 

Σχεδόν το 70% της Λωρίδας της Γάζας δεν έχει ηλεκτρικό 
ρεύμα, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προανήγγειλε κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων. Όπως είπε «οι οδηγίες μου είναι να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μιας σημαντικά διευρυμένης χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός ετοιμάζεται αναλόγως».

Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού γίνεται με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ και της ΕΕ που εξισώνουν το θύτη με το θύμα. O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και δήλωσε την υποστήριξη του στο Ισραήλ, ενώ για την κατάσταση στη Γάζα περιορίστηκε να εκφράσει την ανησυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου