Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

...Ανάγκη να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δύναμή του

...Απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων*


«Σε αυτήν την κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού η συμπόρευση των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ και την πρότασή του για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, η ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση αποτελούν τη μόνη ελπίδα για το σήμερα και το αύριο του λαού.


Η συζήτηση που κάνουν Τσίπρας - Σαμαράς μπροστά στον ΣΕΒ ελάχιστα πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους. Γι' αυτούς, εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, τα πράγματα είναι δεδομένα. Μνημόνια διαρκείας, αναδιαρθρώσεις, υποβάθμιση εργατικών - λαϊκών αναγκών, τσακισμένα δικαιώματα και πολιτικές διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας. Καθόλου δεν θα τους σώσουν οι «σκοτούρες» των αφεντικών τους.


Για το λαϊκό κίνημα το ενδιαφέρον βρίσκεται στην απάντηση στο ερώτημα «ποιο είναι το βασικό κριτήριο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι βιομήχανοι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφορές, που είναι υπαρκτές;». Η απάντηση είναι ότι και οι δύο είναι δεσμευμένοι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ.

Μόνη ελπίδα για το λαό είναι να αναδειχτεί ο ίδιος σε μαχητική αντιπολίτευση, με την ανασύνταξη του κινήματος και το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας. 


Το ΚΚΕ  βεβαιώνει ότι θα τα δώσει όλα για να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Για να χειραφετηθεί από τους εκβιασμούς των κυβερνητικών κομμάτων και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Για να γίνει ικανός να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, να τον κάνει λαϊκή περιουσία, για τη δική του ευημερία. 

Για μια τέτοια προοπτική θα συνεχίσει να μάχεται το ΚΚΕ και εκεί «καταθέτει» τις ψήφους που πήρε στις εκλογές, τους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους ευρωβουλευτές που εξέλεξε».

«Ο αντίπαλος είναι εδώ, αξιώνει και απαιτεί»  (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη  "ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ  ΒΔΟΜΑΔΑΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου