Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Όχι στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ το ΚΚΕ παντού.

Με κολεγιές για την «ανάπτυξη» των μονοπωλίων*
 
«Τις επόμενες κινήσεις της μεθοδεύει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου, εξασφαλίζοντας την περιλάλητη «κυβερνητική σταθερότητα», ενσωματώνοντας ευρύτερα λαϊκά στρώματα στον ευρωμονόδρομο, να προωθήσει και νέα ευεργετικά για το μεγάλο κεφάλαιο μέτρα, μέτρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έδωσε χτες ανοιχτά γραμμή για στήριξη στο β' γύρο των τοπικοδιοικητικών εκλογών του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων. 

Για ψήφο προς Σγουρό και Καμίνη κάλεσε εμμέσως και ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Κουμουτσάκος. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά κατά την οποία ο πρόεδρος του κόμματος εστίασε στο «πείσμα», στη «σοβαρότητα» και την «αξιοπρέπεια» με την οποία έκανε τον προεκλογικό του αγώνα ο Γ. Κουμουτσάκος.

Θυμίζουμε, βέβαια, ότι παρά την εκδήλωση της τωρινής υποστήριξης στον Γ. Σγουρό, το αμέσως προηγούμενο διάστημα υπήρξαν στελέχη της ΝΔ όπως ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης που χαρακτήριζαν τον Γ. Σγουρό «κακό περιφερειάρχη».

Αυτό τώρα παρακάμπτεται καθώς, όπως υποστήριξε ο Κεδίκογλου, ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι «να διατηρηθεί η σταθερότητα» και «να συνεχίσουμε την πορεία για έξοδο από την κρίση». 

 

Στην πραγματικότητα, να συνεχιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο και έχουν φέρει το λαό στο σημερινό επίπεδο ανέχειας και δυσπραγίας.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ο Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, σε άλλο ένα προεκλογικού τύπου σόου, το περιβόητο «Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης»: Στα πλαίσιά του, η στήριξη επιλεγμένων κλάδων της οικονομίας με βάση τις προσδοκίες των εγχώριων μονοπωλίων για αυξημένη κερδοφορία και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, θα συνοδευτεί με νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, πρόσθετα φορολογικά βάρη για το λαό, μείωση της φορολογίας και αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων».

 
Να γιατί ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα  των εκλογών.

Γιαυτό, την επόμενη Κυριακή να επιβεβαιωθεί η θετική τάση που καταγράφηκε στο α' γύρο, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου συμμετέχει στο β' γύρο.

Στις ευρωεκλογές να κάνουμε ένα βήμα για να δυναμώσει η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ.

Να κάνουμε ένα βήμα χειραφέτησης από τους εκβιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί άμεση ανάγκη και προϋπόθεση για ν' ανοίξει ο δρόμος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, όποια κυβέρνηση κι αν την εφαρμόζει.
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στο φόβο, στον εκβιασμό ότι, αν καταψηφιστούν, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Θέλουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό δρόμο, που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει τη λαϊκή χρεοκοπία.

Οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ δε σημαίνουν πραγματική αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο ευρωμονόδρομος στον οποίο υποκλίνεται σημαίνει αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, υποταγή στο στόχο της ανταγωνιστικότητας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ   (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη  "ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου