Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Με το κλείσιμο της κάλπης των δημοτικών εκλογών σε λίγη ώρα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης των ευρωεκλογών.

Ανασκόπηση  της  αντιδραστικής 
στρατηγικής της ΕΕ «Ευρώπη 2020» *


«...η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή και των άλλων αστικών κομμάτων... (τα δίνουν)...όλα για να μείνει στο απυρόβλητο η ΕΕ, να κρυφτεί η στρατηγική σύγκλιση και συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο διαγκωνισμός ανάμεσα στους δύο πόλους, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, συνίσταται στο ποιος καλύτερα μπορεί να εξασφαλίσει τους όρους καπιταλιστικής ανάπτυξης για το κεφάλαιο, με παροπλισμένο το εργατικό κίνημα, με «κοινωνική συνοχή», για την ενίσχυση της κερδοφορίας και της εξουσίας των μονοπωλίων...


...Στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου σε ολόκληρη την ΕΕ
Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες, μαζί με την ΕΕ, αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου σε ολόκληρη την ΕΕ, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες - μέλη της, ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος τους. Αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου που χρονολογείται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ - το μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων - που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε κράτος - μέλος επιβάλλονται μνημόνια για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Η καπιταλιστική κρίση αξιοποιείται από τους μονοπωλιακούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, για να προωθηθούν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, να μειωθεί στο κατώτερο σημείο η τιμή της εργατικής δύναμης σε κάθε χώρα της ΕΕ. Είναι ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου και ενιαία προωθείται σε όλα τα κράτη - μέλη... 




Γιατί ΚΚΕ

Ο εργαζόμενος λαός, που έχει ματώσει από την αντιλαϊκή λαίλαπα, θα εξακολουθήσει να πληρώνει ακριβά την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό πρέπει να τιμωρήσει σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τον ΣΥΡΙΖΑ που τον θέλει μαντρωμένο στον ευρωμονόδρομο για να αυγαταίνουν τα κέρδη των «υγιών επιχειρηματιών». 

Τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, τους χειροκροτητές και τις παραφυάδες της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, είτε εμφανίζονται ως θολό «Ποτάμι», είτε ως «Ελιά», Ανεξάρτητοι Ελληνες ή ΔΗΜΑΡ. Να απομονώσει τη φασιστική οργάνωση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος.


Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ενίσχυσή του παντού, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μπορεί να δώσει δύναμη στο λαό. 

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία και τις ενώσεις της. Γιατί αποκαλύπτει την αλήθεια για την αντιλαϊκή στρατηγική και το χαρακτήρα της ΕΕ. Για να οργανώνει έγκαιρα και αποτελεσματικά την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. 

Γιατί αγωνίζεται να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ, η μόνη ικανή να φέρει αποτελέσματα, να αποσπάσει κατακτήσεις, να καθυστερήσει μέτρα, να φέρει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. 


Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τη νίκη της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την κατάκτηση της Εργατικής - Λαϊκής Εξουσίας, που θα βάλει τέλος στην κυριαρχία των μονοπωλίων, θα λυτρώσει τον εργαζόμενο λαό από τα δεσμά της ΕΕ και το χρέος της πλουτοκρατίας, θα τον αναδείξει κυρίαρχο του πλούτου που παράγει και του ανήκει».

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη  "ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου