Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στην Κούβα

 ΠΑΜΕ, ΕΡΓΑΤΙΚA  ΚΕΝΤΡΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
  
Να δυναμώσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Κούβας, κόντρα στην υπονομευτική προσπάθεια των ΗΠΑ που αξιοποιεί για το σκοπό της και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλούν την εργατική τάξη το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. 
Το κείμενο αλληλεγγύης στην Κούβα υπογράφουν τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό και Σάμου και οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΜ.
 Σε αυτό σημειώνουν:

«Από το 1959 οι ΗΠΑ δεν έχουν παραιτηθεί από 
τα ανατρεπτικά τους σχέδια ενάντια στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ έχουν διατηρήσει για δεκαετίες μια πολιτική ενάντια στην Κούβα αυστηρών οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και εμπορικών κυρώσεων, οργάνωσης τρομοκρατικών πράξεων και σαμποτάζ με στόχο την υπονόμευση και την ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούν τόσο μεθόδους παραδοσιακές όσο και άλλες πιο εξελιγμένες. Οι αμερικάνικες υπηρεσίες χρησιμοποιούν, τα τελευταία χρόνια, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα σημαντικό διπλωματικό εργαλείο. 

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια στην Κούβα ως μέρος ενός σχεδίου που έχουν ονομάσει "μαλακά πραξικοπήματα", για να ανατρέπουν κυβερνήσεις, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων ή πριν αυτές χρησιμοποιηθούν.

Πριν από δύο χρόνια σχεδίασαν τη δημιουργία του "Zun Zuneo", ένα είδος "κουβανικού Twitter", με αντισοσιαλιστική προπαγάνδα και με τη μαζική αποστολή μηνυμάτων με στόχο την κατασκευή ψευδών ιστοριών. Το "Zun Zuneo" είναι μόνο μία σελίδα στην πάνω από 50 χρόνια ιστορία των επεμβάσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εφαρμόσουν στην Κούβα ένα αποσταθεροποιητικό σχήμα ήδη δοκιμασμένο σε χώρες όπως στη Συρία και στην Ουκρανία. 

Το ΠΑΜΕ, φέτος στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις της χώρας μας κατήγγειλε την υπονόμευση της Κούβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τη χρήση του Διαδικτύου.

Καλούμε την εργατική τάξη να δυναμώσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Κούβας».

Από τη στήλη  "ΔΙΕΘΝΗ" του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου