Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

...η αντικομμουνιστική κατρακύλα τους δεν έχει πάτο.

Κακιά σκουριά


Όποιος κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στα 
δύο μεγάλα κόμματα θα τον πατήσει το τρένο!  

Την ευθεία αυτή απειλή εκτόξευσε ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, προχτές βράδυ, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ. Δηλαδή; Όποιο κόμμα αρνηθεί να συμπλεύσει ή με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ θα το λιώσουν; Αυτό εννοεί ο κ. Παπαδημούλης; 

Έχουν προσαρμοστεί για τα καλά στην ευθύνη της αστικής διαχείρισης, έχει μπει τόσο στο πετσί τους ο ρόλος του εταίρου στο αστικό πολιτικό σύστημα που βιάζονται να δείξουν στο κεφάλαιο και τους έξωθεν συμμάχους του, δίνοντας εξετάσεις, ότι μπορούν να γίνουν καταλύτης στην κοινωνική συναίνεση και συνοχή. 

Αλλά, ποια κόμματα εννοεί; 

Ξέρει ότι όλα πλην ΚΚΕ είναι πρόθυμα να παίξουν το ρόλο της «τσόντας», αφού όλα τον ίδιο «αφέντη» υπηρετούν. Ξέρει ότι όπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκαν, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει η ώρα να «χορέψει», θα βρει συνοδούς. Μέχρι για «μεγάλο συνασπισμό» προετοιμάζεται.

Άρα; Εμμέσως πλην σαφώς απειλεί το ΚΚΕ. Μόνο που «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»... 
Αντικομμουνιστική κατρακύλα
«Το 'χει πει κι ο Στάλιν: "Καλύτερα ο Μπέος παρά ο Συριζαίος"». Τίτλος άρθρου στη χτεσινή «Αυγή». 

Δείχνει μια τρισάθλια και ελεεινή προπαγάνδα που έγραψε ένας κατ' επανάληψη αντικομμουνιστής, ο γνωστός Αναδρανιστάκης. 

Γιατί δε βρήκε ίχνος αυτοκριτικής στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε το Δήμο του Βόλου! Γιατί, δηλαδή, δεν μπήκε στη λογική του «μικρότερου κακού», γιατί δεν έσπειρε αυταπάτες για τον υποψήφιο ενός κόμματος που υπερασπίζεται την ΕΕ, τη συμμετοχή στο ευρώ, τις ΣΔΙΤ, την «υγιή επιχειρηματικότητα» κ.ά. 

Βεβαίως, εδώ μπορεί να πει κανείς ότι και η ανοησία του είναι μνημειώδης αφού αναζητά αυτοκριτική στο ΚΚΕ, αντί στον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε το δήμο. Αλλά η αντικομμουνιστική κατρακύλα τους δεν έχει πάτο.


Προετοιμάζουν το έδαφος

«Όλοι έχουν ευθύνη για τις ακρότητες, τις υπερβολές, την έλλειψη εθνικής συνεννόησης στα στοιχειώδη. Πρέπει, όμως, να υπάρχει ένα θεσμικό όριο, ένα φράγμα στην υπερβολή, το οποίο δεν θα ξεπερνά κανείς που κατέχει υπεύθυνη θεσμική θέση. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να έχει βέτο για το ποιος θα αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος ούτε να απειλεί ότι δεν θα αναγνωρίσει Πρόεδρο που θα εκλέξει η σημερινή Βουλή. 

Την ίδια στιγμή, βεβαίως, θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να έχει προσκαλέσει τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τα μεγάλα και ευαίσθητα» («Καθημερινή» 28/5/2014). 

Δεν είναι πρώτη φορά που ο αστικός Τύπος θέτει το ζήτημα της λεγόμενης «εθνικής συνεννόησης», δηλαδή της συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προώθηση των βασικών και κρίσιμων (αν όχι όλων) θεμάτων που απασχολούν το κεφάλαιο. 

Υπενθυμίζει ενίοτε και την πιθανότητα, αν καταστεί αναγκαίο, για κυβερνήσεις «μεγάλου συνασπισμού», προετοιμάζοντας το έδαφος.

Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου