Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΠΣΟ: «...Το μέλλον της εργατικής τάξης δεν είναι η εκμετάλλευση και η καπιταλιστική βαρβαρότητα»

 Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία
 (ΠΣΟ) καλεί στη Γενική Απεργία*

 
Από την Πρωτομαγιά ξεκινάει η προετοιμασία της 
Παγκόσμιας Μέρας Δράσης για την ανεργία, στις 3 Οκτώβρη

Με ανακοίνωσή της για τη μέρα της Πρωτομαγιάς, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία «στέλνει ταξικό, αγωνιστικό, διεθνιστικό χαιρετισμό στους σχεδόν 90 εκατομμύρια εργαζόμενους μέλη της σε πάνω από 120 χώρες του κόσμου, στο διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο κι εργαζόμενη σε όλο τον πλανήτη» και τους καλεί να τιμήσουν αυτή τη μέρα με απεργίες, μαχητικές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις.

Στο κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την παγκόσμια εργατική τάξη κάτω από επικίνδυνες συνθήκες. Η συνταγή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΕΕ κλπ.) για "έξοδο από την κρίση" είναι ίδια σε κάθε χώρα: Μείωση μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, αυταρχισμός, λιτότητα, κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων, ανεργία. 

Ταυτόχρονα, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, όπως αυτές που βλέπουμε αυτές τις μέρες στην Ουκρανία, πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για την εργατική τάξη και οδηγούν σε ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις.


Η ΠΣΟ αυτήν την Πρωτομαγιά καλεί το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να παλέψει συνολικά για το ζήτημα της ανεργίας, να παλέψει για την επιβίωση των άνεργων. 

Να οργανώσει τους άνεργους στα συνδικάτα τους, να απαιτήσει κοινωνικές παροχές, να παλέψει για το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, να αγωνιστεί ενάντια στην ανεργία και τις αιτίες που τη δημιουργούν. 

Ας ξεκινήσουμε από τη φετινή Πρωτομαγιά την προετοιμασία για τη Διεθνή Ημέρα Δράσης της ΠΣΟ, 3 Οκτώβρη 2014, με κύριο θέμα τον αγώνα ενάντια στην ανεργία. Γιατί η ανεργία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο σύμφυτο με το καπιταλιστικό σύστημα.

Η ΠΣΟ καλεί τους εργαζόμενους να ενωθούν κάτω από τις σημαίες της ΠΣΟ, να απεργήσουν, να βγουν στο δρόμο και διαδηλώσουν μαχητικά, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απεργία, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για συνδικαλιστικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα. Το μέλλον της εργατικής τάξης δεν είναι η εκμετάλλευση και η καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Για τη Γενική Απεργία της Πρωτομαγιάς, η ΠΣΟ τύπωσε μια αφίσα σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Εικονίζονται τρία πρόσωπα εργατών με διαφορετικό χρώμα και τα εξής κεντρικά συνθήματα: «STOP στην ανεργία, Αξιοπρεπής εργασία για όλους, Συνδικαλιστικές Ελευθερίες, Κοινωνικά δικαιώματα». 

Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου