Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Να απορρίψει ο λαός το δρόμο ανάπτυξης που γεννά τη φτώχεια του

*ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ  Οι...«εθνικοί πρωταθλητές» 
δεν πληρώνουν ούτε το 20ευρω * 


Επιβεβαιώνεται η απάτη της δημαγωγικής καμπάνιας 
περί «οικειοθελούς φορολόγησης» των εφοπλιστών

Δεκάρα τσακιστή δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα οι εφοπλιστές, από τα ψίχουλα - σε σχέση με τα αμύθητα κέρδη τους - των 400 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι προβλέπει το «συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών», το οποίο υπογράφηκε στις 18/7/2013 μεταξύ κυβέρνησης και Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάχθηκε στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη.

Αυτό επιβεβαιώνεται από δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, επιχειρώντας να καλύψει το ότι όλη η δημαγωγική καμπάνια εφοπλιστών - κυβέρνησης για το «συνυποσχετικό σύμφωνο» έτσι κι αλλιώς δεν ήταν παρά μια απάτη, ισχυρίζεται ότι «οι σχετικές διατάξεις» του νόμου «δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητά τους», επειδή... «προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες»!...(Περισσότερα (ΕΔΩ)


Γιάννης  Μανουσογιαννάκης:  «Να απορρίψει 
ο λαός το δρόμο ανάπτυξης που γεννά τη φτώχεια του» 

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απάντηση του υπουργού Εργασίας σε Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με τα προνόμια των εφοπλιστών:

«Η υγιής επιχειρηματικότητα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν θα συνέβαλλε στα φορολογικά έσοδα της χώρας, όπως δημαγωγικά διατυμπανίζουν, αποτελεί απάτη. 

Σημαίνει τεράστια κέρδη και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αύξηση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, ακριβά εισιτήρια για τους επιβάτες, χρέη δεκάδων εκατομμυρίων προς το ΝΑΤ.

Είναι μονόδρομος για το λαό η απόρριψη αυτού του δρόμου ανάπτυξης, που γεννά κέρδη για τους λίγους και φτώχεια για τους πολλούς. Για τους εργαζόμενους η καταδίκη αυτών των κομμάτων και των παρατάξεων που τους υπηρετούν, πρέπει να είναι η μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε περιφέρειες και δήμους».


*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου