Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Με δεδομένο ότι η ιμπεριαλιστική ειρήνη και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, ό,τι και αν γίνει, τη νύφη πάντα την πληρώνουν οι λαοί.

Δηλώσεις ΝΑΤΟικού αξιωματούχου για τη 
στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Κριμαία 


Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, η ρωσική σημαία «κυματίζει σε 189 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία», εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετά την κατάληψη της βάσης του Μπελμπέκ από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, η Κριμαία ετοιμάζεται να εισάγει το ρούβλι και να αναδιαρθρώσει την κρατική μηχανή στα ρωσικά πρότυπα.

Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλοβ, ανέφερε σε ομιλία του σε συνέδριο στις Βρυξέλλες πως «η Ρωσία συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο ως αντίπαλος παρά ως εταίρος».

«Οι ρωσικές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα στα ανατολικά είναι πολύ, πολύ μεγάλες και πολύ, πολύ έτοιμες» είπε ο Μπρίντλοβ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει απολύτως επαρκής δύναμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας για να μπει στην Υπερδνειστερία εάν ληφθεί τέτοια απόφαση και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

 Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι προεκτάσεις της  (ΕΔΩ)
 
ΗΠΑ - ΕΕ - ΡΩΣΙΑ  Περιπλέκεται το «κουβάρι» των αντιθέσεων  (ΕΔΩ)

Επιταχύνεται η επέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ στην Ουκρανία   (ΕΔΩ)

Μεγαλώνει η ένταση με αιχμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία (ΕΔΩ) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου