Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: Ανεβαίνει η ένταση όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Γ. Τούσσας: Το ΚΚΕ καταδικάζει την ιμπεριαλιστική
 επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία*


Την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία καταδίκασε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, o ευρωβουλευτής του KKE Γιώργος Τούσσας.

Επισήμανε τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δράση των ναζιστικών - φασιστικών δυνάμεων, την αντικομμουνιστική εκστρατεία που κλιμακώνεται με την επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και της κομμουνιστικής ιδεολογίας, τις ενέργειες βανδαλισμού σε βάρος μνημείων του Λένιν και άλλων αντιφασιστικών σοβιετικών μνημείων, που διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Η αναρρίχηση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, με τη στήριξη ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικών φασιστικών δυνάμεων, όπως ο "Δεξιός Τομέας" και το κόμμα "Σβόμποντα", ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, χρησιμοποιούνται για την προώθηση των γεωπολιτικών στόχων των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην Ευρασία.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία, εν μέσω όξυνσης της σφοδρής αντιπαράθεσης με την καπιταλιστική Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, που εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους πολεμικής σύρραξης, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.

Ο εργαζόμενος λαός της Ουκρανίας πρέπει να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη, με κριτήριο τα συμφέροντά του και όχι με κριτήριο ποιον ιμπεριαλιστή επιλέγει το ένα ή άλλο τμήμα της αστικής τάξης της Ουκρανίας. Να χαράξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Ουκρανία: Ανεβαίνει η ένταση όσο πλησιάζει 
το  δημοψήφισμα  στην  Κριμαία  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου