Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού;...»

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε συγκέντρωση καλλιτεχνών


Σε συγκέντρωση της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο θέατρο «Βεάκη» μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
 
Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονοπωλίων, κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων;

Αυτό είναι το ουσιαστικό, το πραγματικό ερώτημα που μπαίνει μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και των εκλογών για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.
Υποταγή και εγκλωβισμό του λαού και της νεολαίας σε τελευταία ανάλυση επιδιώκουν και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ.

Αυτό καταλαβαίνουμε όταν ακούμε τον κ. Σαμαρά να λέει ότι "η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη". Φυσικά, αυτή είναι η απάντηση στην κρίση απ’ τη σκοπιά της υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, δηλαδή σε βάρος του λαού.

Η περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη που περιγράφουν, δεν είναι η Ευρώπη που κατοικούν οι λαοί της, με ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ένωση των καπιταλιστικών κρατών, γι’ αυτό είναι και θα είναι βαθιά αντιλαϊκή.

Είναι η ΕΕ των 26 εκατ. ανέργων και των 120 εκατ. που ζουν στο όριο της φτώχειας. Αυτή είναι η Ευρώπη της ΝΔ! Της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Περισσότερη "Ευρώπη" σημαίνει περισσότερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια για τους λαούς της, περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλιά της.

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που θέλει να προστατέψει από το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό η ΝΔ, είναι το οικοδόμημα που έχτισαν οι καπιταλιστές στην Ευρώπη για να υπερασπίσει τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό το οικοδόμημα στηρίζεται στα θεμέλια της ολοένα και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης και καταπίεσης των ευρωπαϊκών λαών, γι’ αυτό είναι βαθιά αντιδραστικό, αντιλαϊκό.


Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία, για να πάρει σάρκα και οστά η κοινωνική ιδιοκτησία, ο παραγωγικός συνεταιρισμός, ο εργατικός λαϊκός έλεγχος, ο πανεθνικός προγραμματισμός με περιφερειακή και τοπική εξειδίκευση, με σχεδιασμένη κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, για να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος, ούτε μία άνεργη γυναίκα, μπορεί σήμερα να προβληματίσει, τελικά να πείσει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, τον οποίο βαδίζοντάς τον, ο λαός θα γίνει αφέντης, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. 

Και σ’ αυτόν το δρόμο ο λαός ενωμένος μπορεί να είναι νικητής. 
Και σ’ αυτόν το δρόμο θα συναντιέται και με άλλους λαούς.

Για να ξεπερνιέται ο φόβος της απομόνωσης, της καταστροφής, πρέπει να κερδίζει έδαφος η αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, με τη ρεαλιστικότητα της πρότασης διεξόδου του, που επιστημονικά αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν είναι "ψωροκώσταινα", έχει όλες τις δυνατότητες, αν το αποφασίσει ο λαός της να βαδίσει σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελός του...».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου