Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο αντικομμουνισμός είναι και σήμερα η πιο αντιδραστική ιδεολογία.

 Ο αντικομμουνιστής γενικός γραμματέας της κυβέρνησης*


«Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι 
γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω»!

Αυτό δήλωσε απερίφραστα και χωρίς καμιά ντροπή ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 (Παρασκευή 20 - 3 - 2014) και συμπλήρωσε, «Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατί δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;»

Προφανώς και ο Π. Μπαλτάκος γνωρίζει ότι αντικομμουνιστής δεν αυτός που διαφωνεί με τους κομμουνιστές και αντιτίθεται στις θέσεις, την ιδεολογία και τη δράση του ΚΚΕ με τις δικές του πολιτικές θέσεις, αλλά αυτός ο οποίος θεωρεί ότι είναι σωστό και επιβάλλεται, εναντίον του ΚΚΕ, να χρησιμοποιείται απροκάλυπτα η συκοφαντία και ή ωμή βία...»*

«Για να κατανοήσει όμως κανείς σε βάθος, δηλαδή την επικινδυνότητα της αναζωπύρωσης του αντικομμουνισμού που επιχειρείται με αυξανόμενους  ρυθμούς -έχει την δική του εμπειρία ο ελληνικός λαός-  είναι ανάγκη να δει και τη θεωρητική πλευρά του αντικομμουνισμού.   

Ο αντικομμουνισμός εμφανίστηκε προτού διαμορφωθεί η επιστημονική θεωρία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Γι΄αυτόν έγραφαν ακόμα και στο Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος οι Μαρξ και Ένγκελς.

Με την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, τη διάδοση του επιστημονικού σοσιαλισμού και ιδιαίτερα  μετά τη δημιουργία του παγκόσμιου σοσιαλιστικού συστήματος, ο αντικομμουνισμός αποτέλεσε την ιδεολογική βάση της πάλης ενάντια σε κάθε πρόοδο.

Έγινε η μαχόμενη ιδεολογία του ιμπεριαλισμού που εκφράζει τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου, τη στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και ιδεολογική του πάλη ενάντια στο σοσιαλιστικό σύστημα, ενάντια στους λαούς που αγωνίζονται για την εθνική τους απελευθέρωση, ενάντια σε όλες τις δυνάμεις της δημοκρατίας και της προόδου.

Σήμερα, ο αντικομμουνισμός έγινε επίσημη ιδεολογία μιας σειράς ιμπεριαλιστικών κρατών, προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στρατιωτικοποίηση της καπιταλιστικής οικονομίας, τους εξοπλισμούς, τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε ξένες χώρες. Επιχειρεί να δυσφημήσει και να διαστρεβλώσει την επιστημονική θεωρία της κοινωνικής εξέλιξης, δηλαδή το μαρξισμό-λενινισμό, συκοφαντεί το σοσιαλιστικό σύστημα, προσπαθεί να αφοπλίσει ιδεολογικά τις δυνάμεις του σοσιαλισμού, διαδίδοντας διάφορες θεωρίες, όπως του "λαϊκού καπιταλισμού", των "δύο άκρων", κλπ. 

Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός είναι χυδαίος και "φιλελεύθερος". 

Ο πρώτος εκμεταλλεύεται ανοιχτά  την πολιτική καθυστέρηση και τις προλήψεις των μαζών, αξιοποιώντας τον σοβινισμό, το ρατσισμό και το θρησκευτικό φανατισμό. Ο δεύτερος αποκρύπτει την αντιδραστική του ουσία και επικεντρώνει την προσοχή του στην αναίρεση του μαρξισμού-λενινισμού. Βασική μέθοδος του αντικομμουνισμού είναι το ψέμα, με τη μορφή μιας εκλεπτυσμένης διαστρέβλωσης της μαρξιστικής θεωρίας.  

Ο αντικομμουνισμός είναι η πιο αντιδραστική ιδεολογία. Αποτελεί σοβαρότατο εχθρό για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η πάλη ενάντια στον αντικομμουνισμό σήμερα απαιτεί μεθοδική διαφωτιστική δουλειά, ώστε να αποκαλύπτονται η ουσία και οι επιδιώξεις του αντικομμουνισμού που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού.

Όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης, όσοι υπερασπίζονται τίμια και με συνέπεια τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη, συνειδητοποιούν την ανάγκη της αποφασιστικής πάλης κατά του αντικομμουνισμού».**

*Από το 902.gr     

**Από το "Σύντομο Κοινωνικοπολιτικό Λεξικό" 
    του Δ. Γ. Κασιούρα, εκδ. ΣΕ, δέκατη έκδοση.                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου