Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

...Ο λαός πρέπει να τους χαλάσει τα σχέδια. Το βράδυ των εκλογών κανένας από τους δύο να μην έχει πάρει λαϊκή έγκριση.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 
Δ. Κουτσούμπα στο «Βήμα της Κυριακής»


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Β. Χιώτη.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

«Στις τελευταίες δηλώσεις σας, τονίσατε ότι μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα, οι Έλληνες πάλι θα βγουν χαμένοι. Αλλά αυτή τη φορά, τουλάχιστον η κυβέρνηση επιστρέφει ένα μεγάλο ποσό, σε εκείνους από τους οποίους το πήρε τα τελευταία χρόνια…

Η κυβέρνηση θυμίζει την ιστορία με τον Χότζα. Βάλε – βάλε αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές, μέχρι να κινδυνεύει να πάθει πλήρη ασφυξία ο φτωχός, κι ύστερα βγάλε σιγά - σιγά και μοίρασε και κανένα ψίχουλο για να έχει να λέει ο πεινασμένος κι ευχαριστώ από πάνω, να αισθάνεται ανακουφισμένος που δεν τα "κακάρωσε".

Τι ακριβώς εννοείτε;

Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις για ανακούφιση, που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη και την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, αφού η όποια επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις απώλειες σε δικαιώματα, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης συνολικά. Και το χειρότερο είναι ότι η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί, άσχετα αν έχει την ταμπέλα "διαρθρωτικές αλλαγές" και όχι "δημοσιονομικά μέτρα", όπως μέχρι σήμερα. Τι είναι για παράδειγμα οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, που θα τσακίσουν μικροεπαγγελματίες, η μείωση των τριετιών, οι νέες ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό που ετοιμάζονται; Συνεπώς, και την επόμενη μέρα, με όποια κυβέρνηση, θα είναι παρούσες οι αντιλαϊκές επιδιώξεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Με δεδομένη την κατάσταση της χώρας, μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο;

Εξαρτάται από ποια σκοπιά τοποθετείται κάποιος. Αν τοποθετείται από τη σκοπιά της Ελλάδας των μονοπωλίων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας, τότε όντως αυτή η πολιτική διαχείριση είναι μονόδρομος. Έτσι άλλωστε ξεπερνάει ο καπιταλισμός τις κρίσεις του, με απαξίωση εργατικών δικαιωμάτων, ανεργία, με καταστροφή ενός μέρους του κεφαλαίου για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να συγκεντρώσουν τον πλούτο λιγότεροι. Αν τώρα κάποιος τοποθετείται από τη σκοπιά του τι πραγματικά συμφέρει το λαό, τότε ναι, υπήρχε και υπάρχει κι άλλος δρόμος. Και αυτός, κατά την άποψή μας, βρίσκεται με το λαό να έχει στα χέρια του την εξουσία, τα κλειδιά της οικονομίας, τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, που μπορούν να αναπτυχθούν προς όφελός του, χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και τη θηλιά του χρέους το οποίο δεν δημιούργησε ο ίδιος. Δύσκολος δρόμος οπωσδήποτε, έχει όμως ξέφωτο, ενώ ο σημερινός όχι.

Δεν είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που ήταν πριν από δύο χρόνια;... (Ολόκληρη η συνέντευξη  ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου