Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το ΠΑΜΕ καλεί στην αυριανή απεργία στο Δημόσιο

Απεργούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι και 
συνεχίζουν με 48ωρη απεργία στις 19 - 20 Μάρτη.


Συγκεντρώσεις στην Αθήνα (Ομόνοια, 10.30 π.μ.)
Στη  Θεσσαλονίκη (10 π.μ., πλατεία Αγ. Σοφίας) και σε άλλες πόλεις
 
Απεργούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνεχίζουν με 48ωρη απεργία στις 19 - 20 Μάρτη. Ζητήματα αιχμής είναι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών. 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν αύριο, στην Αθήνα, συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. και καλούν τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στο διάστημα 13 - 18 Μάρτη σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας που ακολουθεί.


Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις 
και στις παρακάτω πόλεις: 

Θεσσαλονίκη, πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 10 π.μ. 
Ξάνθη, πλατεία Ελευθερίας, 10.30 π.μ.  
Λαμία, πλατεία Πάρκου, 11 π.μ. 
Σάμος, Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.  
Πάτρα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, 10 π.μ.  
Βόλος, πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, 10.30 π.μ.

Η απόφαση για το παραπάνω απεργιακό πρόγραμμα, πάρθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Παρασκευή. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι το κύριο είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της απεργίας: Να γίνει έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των εργαζομένων, μαζικές γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, να ληφθούν μέτρα για μαζική συμμετοχή στις απεργίες και τα συλλαλητήρια.

Τόνισαν, ακόμα, ότι το πλαίσιο πάλης πρέπει να υπηρετεί την ενότητα των εργαζομένων, την ενιαία πάλη όλων των κλάδων, τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στην κατεύθυνση αυτή, να οργανωθεί η σύγκρουση με κυβέρνηση - ΕΕ- πλουτοκρατία. 

Σημείωσαν ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αφού η αποτροπή των απολύσεων και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τούς αφορά όλους... 

Ολόκληρο το άρθρο στην στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου