Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Μετερίζι της αντικαπιταλιστικής πάλης ο αγώνας για την ισοτιμία

Αλ. Παπαρήγα: Ανασυγκρότηση του 
κινήματος χωρίς τις γυναίκες δεν γίνεται*


Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες γυναίκες αλλά και άντρες τη συζήτηση που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα του δημαρχείου στο Κορωπί, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος. 

Η συζήτηση έγινε με αφορμή τη μέρα της γυναίκας, αλλά και ενόψει της εκλογικής μάχης. Προσανατολίστηκε εξαρχής στην ανάλυση διαφόρων πλευρών που αφορούν τόσο στο γυναικείο ζήτημα όσο και στο πως αυτό σαν πρόβλημα είναι συστατικό στοιχείο του συστήματος εκμετάλλευσης.


Τονίστηκε ότι ανασυγκρότηση του 
κινήματος χωρίς τις γυναίκες δεν γίνεται. 

Κοινωνική συμμαχία χωρίς τις γυναίκες δεν γίνεται. Η ομιλήτρια με παραδείγματα από την αστική προπαγάνδα έδειξε ότι οι καπιταλιστές δεν έχουν πρόβλημα να καταγγείλουν τα πάντα αρκεί να μένει στο απυρόβλητο το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. 

Έτσι και στο γυναικείο ζήτημα δείχνουν σαν αντίπαλο τον άντρα και όχι το σύστημα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να κατανοηθεί τι είναι το καπιταλιστικό σύστημα καθώς σ' αυτό πατάει και η ανισοτιμία. Να συνειδητοποιηθεί ότι καπιταλισμός σημαίνει εκμετάλλευση και ότι οι ιδιαιτερότητες χρησιμοποιούνται για τη διαίρεση της εργατικής τάξης.


ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ  Μετερίζι της αντικαπιταλιστικής  πάλης ο αγώνας για την ισοτιμία

«Θα ήθελα να σταθώ σε ένα ζήτημα, που είναι από τα πιο βασικά και που σχετίζεται με το θέμα που συζητάμε σήμερα. Αποδεικνύεται ότι η ανασύνταξη, η αναγέννηση ή μια νέα εκκίνηση του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, όπου εξ αντικειμένου ωριμάζει ακόμα πιο πολύ η ανάγκη ρήξης και ανατροπής, δεν μπορεί να γίνει με κινητήρια δύναμη μόνο τα οξυμένα προβλήματα. 

Όσο κι αν αυτά είναι καλό λίπασμα, δε φτάνουν αν η συνειδητοποίηση των προβλημάτων δεν συνδυάζεται και με την απόρριψη ορισμένων ιδεολογικών θέσεων, ιδεολογημάτων, αντιλήψεων που το αστικό πολιτικό σύστημα, ο καπιταλισμός έχει εμποτίσει, όχι μόνο γενικά το λαό, αλλά κυριαρχώντας έχει επηρεάσει ακόμα και σημαντικά τμήματα των αγωνιζομένων εργατοϋπαλλήλων ή που θέλουν να μπουν στον αγώνα. 

Δίχως, δηλαδή, την αποδέσμευση από το βαρίδι ορισμένων ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων...»  (Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου