Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη

"Εμείς πιστεύουμε στην ορθότητα της θεωρίας που  γέννησαν τα μυαλά των πιο πρωτοπόρων ανθρώπων. Και το νόημα του αγώνα μας είναι η θεωρία αυτή, να γίνει πραγματικότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλο τον κόσμο.... 

Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από  τους  κατηγόρους  μας. 
Το  δείξαμε  όταν εκινδύνευε η  ελευθερία,  η  ανεξαρτησία  και  η ακεραιότητα της και ακριβώς  αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη  χώρα  μας  καλύτερες  μέρες χωρίς πόλεμο και πείνα.  

Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας...." 


Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη*

Θα μιλήσει Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  Δημ. Κουτσούμπας.

Τον Νίκο Μπελογιάννη τιμά η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο «ΠΛΑΤΩΝ», στη Νίκαια.
 
Η ΚΟ Αττικής καλεί με πρόσκλησή της τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ηρωικού ΔΣΕ, της αντιδικτατορικής δράσης του '67-74, όπως και τους απογόνους των αγωνιστών που πήραν τα όπλα ενάντια σε Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες, στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές και την αστική τάξη της χώρας.

Η εκδήλωση γίνεται στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη και των αγωνιστών που πάλεψαν για τα δίκια του λαού, της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής

«Για το ΚΚΕ έχει μεγάλη σημασία να τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες αυτών των γενιών! Πόσο μάλλον που κάθε λογής υπέρμαχοι της υποταγής και της εκμετάλλευσης, πότε με τη "λαθολογία", το μηδενισμό και πότε με την ψευτοκολακεία αγωνιστών ή του ΕΑΜ προσπαθούν να τους εμφανίσουν δήθεν σε αντιπαράθεση με το κόμμα τους, το ΚΚΕ. 

Σκοπός τους είναι να ενισχύσουν την απογοήτευση, την 
ηττοπάθεια, το "τίποτε δε γίνεται", "όλοι το ίδιο είναι".

Τα ίδια έλεγαν και τότε: Ότι "είναι ανίκητος ο φασισμός" ή ότι "είναι ανώριμος ο λαός, δεν ξεσηκώνεται".

Το μεγάλο δίδαγμα είναι ότι όποτε ο λαός μας σε δύσκολες στιγμές συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, έγραψε λαμπρές σελίδες, τσάκισε το φασισμό, κέρδισε την αξιοπρέπειά του, ανάγκασε τον καπιταλισμό να παραχωρήσει δικαιώματα, έφτιαξε παρακαταθήκες που φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Σήμερα, που "όλα τα σκιάζει η φοβέρα" των μονοπωλίων, της λυκοσυμμαχίας τους της ΕΕ, το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στον κόσμο που υποφέρει. Τον καλεί να περπατήσει και αυτός το δρόμο του αγώνα, όπως έκαναν και οι γενιές που τιμάμε.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να νικήσει! Να εκπληρώσει τα όνειρά του, που ήταν οράματα και αγώνες της τιμημένης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας! Με προοπτική τη λαϊκή - εργατική εξουσία, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης όλου του πλούτου».

*Από τον Κυριακάτικο  Ριζοσπάστη (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου