Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ: «Όχι στην παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια»

Σε αγώνα ενάντια στην παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια και στη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής  βιομηχανίας καλεί η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ


Σε  ανακοίνωσή της για τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών της χώρας τονίζει:

«Η πώληση του ΟΛΠ, συνολικά των λιμενικών υποδομών, θα φέρει πρόσθετες καταστροφικές συνέπειες στο σύνολο των δικαιωμάτων για τους λιμενεργάτες, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, συνολικά για τους εργαζόμενους.
 
Οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές τις εξελίξεις οι οποίες οικοδομούν εργασιακά “γκέτο” με το τσάκισμα των ΣΣΕ, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων όπως της COSCO,  προβάλλοντάς τα ως πρότυπα “ανάπτυξης”, βυθίζοντας καθημερινά την εργατική - λαϊκή οικογένεια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «ο αγώνας ενάντια στις μεθοδεύσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, δεν είναι ξεκομμένος από τον αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, ενάντια στις μειώσεις μισθών - συντάξεων, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία, τον αγώνα να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. (...) Επιβάλλεται ο αγώνας ενάντια στην παράδοση των λιμανιών στο κεφάλαιο να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου».

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά καλεί τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές να σημάνει συναγερμός παντού σε κάθε λιμάνι, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στο σύνολο των νησιών, για να ακυρώσουν τα αντιλαϊκά σχέδια με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων.

(Διαβάστε  ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου