Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Θ. Παφίλης «...στο Σοβιετικό κράτος είχε εξαλειφθεί η ανεργία, ενώ στην καπιταλιστική Ελλάδα οι άνεργοι έφτασαν στο 1,5 εκατομμύριο, δεκάδες εκατομμύρια στην ΕΕ, όπου επιπλέον το 25% ζει σε συνθήκες φτώχειας»

Οι αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο δεν θα ωφελήσουν τους εργαζόμενους, γιατί είναι αντιδραστικές αλλαγές που έχουν στόχο να υπηρετήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη.


Σήμερα Τετάρτη ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις».

Οι αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο δεν θα ωφελήσουν τους εργαζόμενους, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας σήμερα στη συζήτηση, γιατί είναι αντιδραστικές αλλαγές που έχουν στόχο να υπηρετήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη.

)

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, τόνισε ότι αυτή έχει στόχο τις απολύσεις αλλά και τη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας εκβιασμού και σιγής νεκροταφείου στο δημόσιο τομέα. Επίσης, αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί ότι το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο, επιφανειακό, ότι έχει στόχο μόνο τις απολύσεις.

«Είναι κριτική επιδερμική και κρύβει την ουσία των αλλαγών», υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι στρατηγική και στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ένα τέτοιο κράτος που να υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου στις σημερινές συνθήκες.

Απαντώντας τέλος στον Μάκη Βορίδη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ο οποίος έφτασε να υποστηρίξει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Σοβιετική Ένωση είχε αρχές ορθολογικής λειτουργίας ανάλογες με αυτές που προωθεί το νομοσχέδιο, ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ανάμεσα σε άλλα ότι στο Σοβιετικό κράτος είχε εξαλειφθεί η ανεργία, ενώ στην καπιταλιστική Ελλάδα οι άνεργοι έφτασαν στο 1,5 εκατομμύριο, δεκάδες εκατομμύρια στην ΕΕ όπου επιπλέον το 25% ζει σε συνθήκες φτώχειας. 
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χτες, με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε και ανέδειξε τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοθετήματος, που είναι η παραπέρα προσαρμογή του κρατικού μηχανισμού στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και η ένταση της ολομέτωπης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Επίσης, το ΚΚΕ κατέθεσε δύο σημαντικές τροπολογίες (ΕΔΩ) για τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά και την απαγόρευση των κατασχέσεων σε βάρος των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Αυτοαπασχολουμένων, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ... 

Νομοσχέδιο για την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών: Προσαρμόζει 
παραπέρα τον κρατικό μηχανισμό στις ανάγκες του κεφαλαίου (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου