Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Επιχείρηση για την αντιμετώπιση των «τρομοκρατών» ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU)


Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση σε όλη τη χώρα με στόχο ριζοσπαστικές οργανώσεις τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την επανάληψη των βίαιων επεισοδίων που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο Κίεβο

«Οι εξτρεμιστικές και ριζοσπαστικές ομάδες απειλούν με τις ενέργειές τους τη ζωή εκατομμυρίων Ουκρανών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία. «Στο πλαίσιο αυτό, η υπηρεσία ασφαλείας και το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Ουκρανίας αποφάσισαν σήμερα να πραγματοποιήσουν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο ουκρανικό έδαφος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σήμερα παρακολουθούμε να γίνεται σκόπιμη και στοχευμένη χρήση βίας μέσω πυρπολήσεων, δολοφονιών, απαγωγών, τρομοκράτησης του πληθυσμού με εγκληματικούς σκοπούς. Και όλα αυτά με χρήση πυροβόλων όπλων», συνεχίζει η SBU. 

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, περισσότερα από 1.500 πυροβόλα όπλα και 100.000 πυρομαχικά «έχουν πέσει στα χέρια εγκληματιών» από την Τρίτη και η Ουκρανία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με «συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες».

«Σε πολλές περιοχές της χώρας δημοτικά κτίρια, γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, της κρατικής ασφάλειας και της γενικής εισαγγελίας, μονάδες και αποθήκες του στρατού» έχουν καταληφθεί, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Αλεξάντρ Γιακιμένκο

«Δικαστήρια πυρπολούνται, οι βάνδαλοι καταστρέφουν ιδιωτικά 
διαμερίσματα, σκοτώνουν φιλειρηνικούς πολίτες», υποστήριξε. 

Ο Γιακιμέντο είπε ότι τις τελευταίες 24 ώρες παρατηρείται «κλιμάκωση της βίαιης αντιπαράθεσης και ευρεία χρήση όπλων από ομάδες εξτρεμιστικών τάσεων».

Οι πληροφορίες που φτάνουν από διάφορες περιοχές, ιδίως της δυτικής Ουκρανίας, αναφέρουν ότι ομάδες που στηρίζουν την αντιπολίτευση έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους δημόσια κτίρια.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (ΕΔΩ)

Ουκρανία: Ανοικτή παρέμβαση της ΕΕ και 
των ΗΠΑ στο εσωτερικό της χώρας (ΕΔΩ)

Ουκρανία: Ο πρόεδρος της χώρας αντικατέστησε 
τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων  (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου