Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

« ...οι εκλογές του Μάη, για Ευρωβουλή, Περιφέρειες και Δήμους, αποτελούν γενική πολιτική αναμέτρηση»

Θανάσης Παφίλης: Η ψήφος  στο  ΚΚΕ είναι  η 
μόνη που, χωρίς παρερμηνείες, θα εκφράσει την 
αντίθεση στην  ΕΕ  και  την  ασκούμενη πολιτική 


Από την Καισαριανή, το σύμβολο του ανυπόταχτου αγώνα των κομμουνιστών, η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης ο Θανάσης Παφίλης τόνισε πως «έχουμε το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα και θάρρος να ζητήσουμε σε αυτές τις εκλογές να μας εμπιστευθεί με μεγαλύτερο ποσοστό ο λαός της Καισαριανής. Μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να του πούμε πως σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα. 

Το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" -μέλη 
και φίλοι- δεν υποχώρησαν μπροστά στις δυσκολίες.

Σας ζητάμε σήμερα στις εκλογές του Μάη να κάνετε πιο ισχυρό το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, πιο ισχυρή τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια και το Δήμο, ώστε πιο ενισχυμένο μαζί με το λαό μας, με το εργατικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες να οργανώσουμε την αντίσταση, τη διεκδίκηση για ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Να συμβάλουμε για να οργανωθεί η λαϊκή συμμαχία που θα αποτρέπει και θα ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα, θα συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή, για τη λαϊκή εξουσία.

Αυτή είναι η υπόσχεσή μας, αγώνας για τα 
καθημερινά, αγώνας για την τελική λαϊκή νίκη».

 
Ο Θανάσης Παφίλης ανέφερε πως οι εκλογές του Μάη για Ευρωβουλή, Περιφέρειες και Δήμους αποτελούν γενική πολιτική αναμέτρηση καθώς είναι ενιαία η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς σε Κεντρική και Τοπική Διοίκηση. 

Τόνισε ότι «ο λαός μας έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εκφράσει με την ψήφο του την καταδίκη της ΕΕ και της πολιτικής της, την καταδίκη των κομμάτων που είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης τη θεωρούν μονόδρομο και υποτάσσονται σε αυτή».

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του νέου δίπολου - δικομματισμού, τόνισε ότι «συγκρούεται για το ποιος θα διαχειρισθεί καλύτερα την καπιταλιστική κρίση και την ενδεχόμενη ανάκαμψη, για το ποιος στην πραγματικότητα θα είναι ο πιο καλός εκφραστής, ο εκλεκτός του κεφαλαίου και της ΕΕ. 

Όμως ο λαός μας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της οξύτατης αντιπαράθεσης και να μην αντιληφθεί πως πίσω από αυτή κρύβεται η σύγκλιση σε στρατηγικά θέματα. Δυο πράγματα δεν αμφισβητούν: Τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, δηλαδή την πραγματική οικονομική εξουσία, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε έως εδώ».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΚΕ τόνισε ότι «ο λαός μας και οι λαοί της ΕΕ ζουν σήμερα αυτό που το ΚΚΕ είχε περιγράψει, πως η ΕΕ είναι η κόλαση για τους λαούς και ο παράδεισος για τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτό πρέπει να τιμωρήσει με την ψήφο του όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ένθερμα ή και με κάποια κριτική υιοθέτησαν τη λογική του ευρωμονόδρομου, κορόιδεψαν το λαό με την ΟΝΕ και τη σύγκλιση των επιπέδων τιμών, μισθών, κοινωνικών κατακτήσεων. 

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα 
που προέκυψαν δεν αμφισβητούν την ΕΕ.

Να απορρίψει τα διάφορα ρεύματα τύπου «Σχέδιο Β» του Αλαβάνου -αλήθεια τόσα χρόνια τι έλεγε; Να απομονώσει τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής που δημαγωγούν κι αυτοί υποστηρίζοντας μια εθνικά ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ για να καλύψουν την εγκληματική φύση τους και ότι αποτελούν τσιράκια του συστήματος».

Απευθυνόμενος σε όλα τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα τι ψήφισαν, τόνισε ότι «λέμε καθαρά ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί μας να ψηφίσουν ΚΚΕ, είναι η μόνη ψήφος που χωρίς παρερμηνείες θα εκφράσει την αντίθεση στην ΕΕ και στην ασκούμενη πολιτική».

Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου