Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΣ: Ψήφισμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία



Ψήφισμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία προτείνει το ΜΑΣ σε φοιτητικούς συλλόγους το οποίο έχει υιοθετηθεί ήδη από τα ΔΣ των Συλλόγων Νοσηλευτικής και Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Ολόκληρο το ψήφισμα είναι το εξής:

«Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της χώρας μας στην προετοιμασία και υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή με τη διάθεση του ευρωΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας. 

Καταδικάζουμε την προσπάθεια εκφοβισμού στρατιωτών επειδή διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της χώρας μας με υποδομές και προσωπικό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.*

Την ίδια στιγμή που μειώνουν μισθούς, κλείνουν νοσοκομεία, επιβάλλουν φόρους και χαράτσια το λαό, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των οικογενειών μας, ταυτόχρονα δίνουν απλόχερα χρήμα, πόρους και υποδομές στους φονιάδες ιμπεριαλιστές.
Η συγκεκριμένη επέμβαση, όπως και δεκάδες άλλες που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία), πραγματικό στόχο έχει την προάσπιση των συμφερόντων των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή.

Εμείς οι νέοι και οι νέες που ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής που τσακίζει το λαό για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που βιώνουμε την ανεργία και την ανασφάλεια για το μέλλον, που βλέπουμε τις οικογένειές μας να στενάζουν κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ γνωρίζουμε ότι οι ίδιοι που έχουν κηρύξει πόλεμο στη ζωή και τα δικαιώματα μας είναι αυτοί που για τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων προετοιμάζουν και υλοποιούν στρατιωτικές επεμβάσεις όπου Γης.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση: 

- Καμία διευκόλυνση στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. 

- Να κλείσει το ευρωΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Λάρισα, να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την οργάνωση και το σχεδιασμό της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ.

- Να μη χρησιμοποιηθεί κανένας φαντάρος σε οποιαδήποτε υπηρεσία προετοιμασίας και υποστήριξης της επέμβασης, στο Στρατηγείο στη Λάρισας και οπουδήποτε αλλού. 

- Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας».

*Καταγγελία φαντάρων της 8ης 
Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως (ΕΔΩ)  

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου