Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«...Κανένας στρατιώτης στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών».

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 
και τη συμμετοχή της Ελλάδας καταγγέλλουν Έλληνες φαντάροι


Την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση καταδικάζουν Έλληνες φαντάροι.

Παράλληλα, καταδικάζουν και την προσπάθεια εκφοβισμού φαντάρων που αντιδρούν στη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Σε επιστολή τους, στρατιώτες της 71ης 
Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας αναφέρουν: 

«Πριν λίγες μέρες, ένας συνάδελφος μας στρατιώτης, που υπηρετεί τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα, τιμωρήθηκε γιατί εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη στρατιωτική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη συμμετοχή της χώρας μας με φαντάρους στην προετοιμασία και εκπαίδευση των στρατευμάτων που θα σταλούν στην Αφρική.

Εμείς, στρατιώτες της 71ης ΑΜ Ταξιαρχίας, στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και διαμαρτυρόμαστε για την τιμωρία που του επιβλήθηκε. Έχουμε πείρα από τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τα γνωστά προσχήματα για την "πάταξη της τρομοκρατίας" και τον "εκδημοκρατισμό χωρών". 

Η επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι ιμπεριαλιστική.  

Γίνεται για τον έλεγχο του φυσικού πλούτου της χώρας με εμπλοκή της ΕΕ. Δεν γίνεται για το συμφέρον του λαού της. Αυτοί που εμφανίζονται σαν υπερασπιστές της δημοκρατίας, η ΕΕ, η Γαλλία και οι άλλοι ιμπεριαλιστές, τσακίζουν τους ίδιους τους λαούς τους, η πολιτική τους δημιουργεί φτώχεια και εκατομμύρια ανέργων και αστέγων.
Ζητάμε:

- Κανένας φαντάρος να μη συμμετέχει στις προετοιμασίας ενός ακόμα βρώμικου πολέμου.
 
- Καμία διευκόλυνση στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. 
 
- Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ».
  Παράλληλα, στρατιώτες της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» στον Έβρο αναφέρουν στην επιστολή τους: 

«Είμαστε στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στον Έβρο, κάτω από δύσκολες συνθήκες και με πολλές ελλείψεις. Από τη μία μας λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα λόγω των περικοπών και καλούν εμάς και τις οικογένειές μας να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και από την άλλη η κυβέρνηση δίνει εγκαταστάσεις και προσωπικό για να διευκολύνει την εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 

Είμαστε στρατευμένα παιδιά του λαού, εναντιωνόμαστε στην εμπλοκή της χώρας μας με οποιοδήποτε τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Διαμαρτυρόμαστε για την τιμωρία συναδέλφου μας φαντάρου, ο οποίος τιμωρήθηκε λόγω της διαμαρτυρίας του για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού στρατηγείου στη Λάρισα και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Κανένας στρατιώτης στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών». 

Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου