Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«...σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας... δεν αρκούν τα ευχολόγια...»

Θ. Κωνσταντινίδης: Η κυβερνητική πολιτική 
ενισχύει την εργοδοσία της «Coca-Cola»*



Την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση επισήμανε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ για τις απολύσεις στην «Coca Cola 3E» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε ότι «το αντεργατικό οπλοστάσιο που έκτισαν διαχρονικά οι προηγούμενες  κυβερνήσεις, και διατηρεί και ενισχύει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην εργοδοσία να πετάει στο δρόμο εργαζόμενους, να συρρικνώνει τμήματα, να κλείνει εργοστάσια και ταυτόχρονα να επιδιώκει να διαλυθεί κάθε συνδικαλιστική οργάνωση στα εργοστάσια της με απώτερο στόχο να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και περισσότερο κερδοφόρα».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στον ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων που βρίσκεται ήδη στον 5ο μήνα και υπογράμμισε το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνεται από συνδικάτα και ομοσπονδίες αλλά και την διεθνή αλληλεγγύη και κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί με σαφή τρόπο ότι θα πάρει άμεσα μέτρα για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, για να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, όχι μόνο απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση αλλά πετώντας κυριολεκτικά τη μπάλα στην εξέδρα, επιχείρησε να μεταθέσει το πρόβλημα στη τοπική κοινωνία που πρέπει να πιέσει την εταιρεία! Δεν παρέλειψε βέβαια να παραπέμψει τη λύση στους νόμους, το ΣΕΠΕ και τις δικαστικές αποφάσεις που «πρέπει να είναι σεβαστές από όλους». Δηλαδή σε όλο το αντεργατικό πλέγμα νόμων και διαδικασιών που στην ουσία αποτελούν «οπλοστάσιο» της εργοδοσίας.

Δευτερολογώντας ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης τόνισε ότι «σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας με δικαστήρια και διώξεις εργαζομένων, με εκβιασμούς, με εργοδοτική βαρβαρότητα δεν αρκούν τα ευχολόγια» προσθέτοντας ότι «εδώ είμαστε για να μας πείτε εσείς τι θα κάνετε, τι μέτρα θα πάρετε και όχι τι θα κάνει ο καταναλωτής της "Coca-Cola" στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο ή σε ολόκληρη την επικράτεια».

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να συγκρουστεί με την πολυεθνική γιατί υπηρετεί την πολιτική που έχει αναγάγει το κέρδος σε ιερό κανόνα τονίζοντας ότι η εργοδοσία της «Coca-Cola» θέλει να σταματήσει «δια πυρός και σιδήρου» κάθε φωνή που αντιστέκεται μέσα στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας.

Ξάνθη: Μαχητική πορεία αλληλεγγύης 
στους απεργούς της «Coca Cola» (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου