Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«...ανυπολόγιστοι οι κίνδυνοι για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, των ασθενών, αλλά και συνολικότερα, για τη δημόσια υγεία».

Η Γραμματεία Αττικής ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας 
για τα νοσοκομειακά απόβλητα *


Να μην επιτρέψουμε στη συγκυβέρνηση και στις διοικήσεις των νοσοκομείων να μας φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Τα νοσοκομειακά απόβλητα είναι επικίνδυνα, απαιτούν ιδιαίτερα μέτρα για την αποτελεσματική και ασφαλή διαχείρισή τους. Στα νοσοκομειακά εντάσσονται ραδιενεργά απόβλητα, τοξικά απόβλητα με χημικούς παράγοντες κινδύνου (κυττταροστατικά φάρμακα, διαλύτες κ.λπ.), μολυσματικά απόβλητα, αιχμηρά αντικείμενα κ.λπ.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας του λαού και της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων (έλεγχος – διαλογή στην πηγή με ασφαλή τεχνικά μέσα, ασφαλής μεταφορά στον ειδικό χώρο για την περαιτέρω ασφαλή διαχείρισή τους, ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων σε όλες τις φάσεις κλπ.). 

Ρωτάμε: Σε πόσα νοσοκομεία έχει γίνει συστηματική ενημέρωση των εργαζόμενων για το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων και τον τρόπο εφαρμογής του, πώς έχει ελεγχθεί η εφαρμογή αυτού του σχεδίου και τι μέτρα έχουν προταθεί για τη βελτίωσή του; Πώς μπορεί να υλοποιηθεί ένα σχέδιο όταν…(Συνέχεια ΕΔΩ)


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Επικίνδυνη μεθόδευση από την κυβέρνηση (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου