Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Είναι «αυταπάτη» να θεωρεί κάποιος ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη.

Ν. Καραθανασόπουλος: Την κατάργηση του 
25ευρου θα την πληρώσουν οι ίδιες τσέπες *


Να υπερψηφιστεί η τροπολογία που έχει καταθέσει η ΚΟ του ΚΚΕ για την κατάργηση των χαρατσιών στο χώρο της υγείας, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η παρέμβασή του έγινε στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο κατατέθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε κατάργηση του 25ευρου, αλλά μεταφορά του στα προϊόντα καπνού», που όπως είπε, θα την πληρώσουν σχεδόν οι «ίδιες τσέπες». Πρόσθεσε πως ο «ελιγμός» της κυβέρνησης με την απόσυρση του 25ευρου δεν αλλάζει την υποβάθμιση, την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας. Προς επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης ανέφερε το παράδειγμα των άλλων χαρατσιών που παραμένουν, όπως το 1 ευρώ για κάθε συνταγή και τα 5 ευρώ για την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Αναφερόμενος στην Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, σημείωσε ότι ανεξάρτητα από το αν έχει περιορισμένες ή ενισχυμένες αρμοδιότητες, δεν μπορεί να αλλάξει τις στρατηγικές επιλογές και τον ίδιο το χαρακτήρα της ΕΕ. Σχολιάζοντας την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα «ελέγξει» την τρόικα, επισήμανε ότι θυμίζει την παροιμία με το λύκο που φυλάει τα πρόβατα.

Επίσης χαρακτήρισε «αυταπάτη» να θεωρεί κάποιος ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη, ξεκαθαρίζοντας πως από την ίδρυσή της παραμένει μια «λυκοσυμμαχία» του κεφαλαίου, που ποδοπατάει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Όπως είπε «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της υποταγής, του συμβιβασμού αλλά και της αποδοχής της πολιτικής της ΕΕ και του χαρακτήρα της, από το να αποδεχθεί κάποιος την υποψηφιότητα για πρόεδρος της Κομισιόν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στηλίτευσε και την αντιπαράθεση των άλλων κομμάτων για τις νέες αρμοδιότητες του ΤΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι δεν αντανακλά τις ανάγκες των μηχανικών για μόνιμη και σταθερή εργασία.

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου